Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επέστρεψε στη Force India o Hulkenberg

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επέστρεψε στη Force India o Hulkenberg

FORMULA 1

Επέστρεψε στη Force India o Hulkenberg

FORMULA 1

Μετά από μία σεζόν στη Sauber, o Νίκο Χούλκενμπεργκ επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια. Η Force India ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας πολυετούς διάρκειας με τον ταλαντούχο Γερμανό οδηγό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Υπήρχε άλλωστε έντονη φημολογία εδώ και αρκετές ημέρες πως ο 26χρονος θα επιστρέψει στην ινδική ομάδα – να που επιβεβαιώθηκε. Καθώς δεν κατάφερε με το ταλέντο του να «κερδίσει» τις χορηγίες που εξασφάλισαν στον Παστόρ Μαλντονάντο τη θέση που άφησε κενή στη Lotus o Κίμι Ράικονεν, ο Χούλκενμπεργκ δεν είχε πολλές επιλογές. Βλέπετε η επιλογή του εδώ και μήνες να γυρίζει την αγορά και να έχει συζητήσεις με τη πρώην ομάδα του (ειδικά πριν την… ανάκαμψη της Sauber), δεν άρεσαν πολύ στον Πέτερ Ζάουμπερ.

Έτσι, με την ελβετική ομάδα ουσιαστικά να κλείνει την πόρτα, ο Χούλκενμπεργκ δεν είχε καν δίλημμα! Επιστρέφει λοιπόν στη Force India στην οποία έχει ήδη περάσει δύο σεζόν, το 2011 ως δοκιμαστής και πέρυσι ο επίσημος οδηγός.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι χαρούμενος που επέτρεψα. Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους για την επόμενη σεζόν και πιστεύω πως η εμπειρία που έχω αποκτήσει με το πέρασμα των χρόνων, θα βοηθήσει στην επίτευξη αυτών. Πιστεύω πραγματικά πως μπορούμε να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πακέτο το 2014. Έχω ακούσει πολύ θετικά στοιχεία για τον κινητήρα της Mercedes. Ξέρω την ομάδα, ξέρω την αποφασιστικότητά της, αποτελείται από σπουδαίους ανθρώπους και μοιραζόμαστε την ίδια δίψα για επιτυχίες», σχολίασε ο Χούλκενμπεργκ.

Από τη πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της Force India, Βιτζάι Μάλια, πρόσθεσε: «Όταν οδήγησε για μας το 2012, ήταν σαφές πως τον Νίκο διακρίνει πλούσιο ταλέντο. Συνέχισε μάλιστα να εντυπωσιάζει όλους στα paddock με τις φετινές του εμφανίσεις. Η παρουσία του στη σύνθεση μας για το 2014, μαρτυρά τις προθέσεις μας. Έχουμε υψηλές ελπίδες και προσδοκίες και με τη συμφωνία με τον Νίκο, τοποθετήσαμε εαυτούς στη καλύτερη δυνατή θέση για να τις πετύχουμε, σε μία σεζόν που ελπίζουμε να είναι η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας μας».

Ακόμα δεν ανακοινώθηκε κάτι για τον δεύτερο οδηγό της ομάδας, με τον Σέρχιο Πέρεζ να φέρεται ως το μεγάλο φαβορί και τον Άντριαν Σούτιλ να παραμένει βασικός υποψήφιος (αν και το πιιθανότερο είναι να κάνει την αντίθετη διαδρομή, με προορισμό τη Sauber). Αντίθετα, έχουν μειωθεί δραματικά οι ελπίδες του Πωλ ντι Ρέστα να παραμείνει στην ινδική ομάδα.