Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στρατηγικές και διαθέσιμα ελαστικά για το GP Μ. Βρετανίας

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στρατηγικές και διαθέσιμα ελαστικά για το GP Μ. Βρετανίας

FORMULA 1

Στρατηγικές και διαθέσιμα ελαστικά για το GP Μ. Βρετανίας

FORMULA 1

Η ώρα του δέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 πλησιάζει και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα θα γίνουν στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στις 16.10 θα έχουμε εκκίνηση στην ιστορική πίστα του Σίλβερστοουν και όπως συνήθως, τα ελαστικά αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα των 52 γύρων.

Ειδικά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτές τις ημέρες στο Νορθάμπτονσαϊρ αλλά και του νέου οδοστρώματος που είχε ως αποτέλεσμα η Pirelli να φέρει ελαστικά με λεπτότερο κατά 0.4mm πέλμα. Όπως συνέβη επίσης στα Grand Prix Ισπανίας και Γαλλίας, στα οποία αξίζει να σημειωθεί πως πανηγύρισε ο Lewis Hamilton. Ο σημερινός pole man…

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά στη στρατηγική, σύμφωνα με τις προσομοιώσεις της Pirelli η καλύτερη επιλογή είναι το ένα pit stop. Εκκινώντας με τη soft γόμα ελαστικών (υποχρεωτικά οι πρώτοι δέκα καθώς με αυτή έγραψαν τους καλύτερους χρόνους τους στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών) και αλλάζοντας σε medium μετά από 16 έως 19 γύρους. Εναλλακτικά, κάνοντας την αλλαγή νωρίτερα, κάπου ανάμεσα στον γύρο 13 και τον γύρο 16, βάζοντας τη hard γόμα.

Βέβαια υπάρχει και το ερωτηματικό σχετικά με το ενδεχόμενο υπερβολικής/πρόωρης πτώσης στην απόδοση λόγω τοπικής υπερθέρμανσης. Εκεί δεν αποκλείεται να δούμε δύο μικρά stint των 12 γύρων με τη soft γόμα και από εκεί και πέρα, να χρησιμοποιηθεί η medium μέχρι τέλους.

Advertisement

Ας δούμε όμως και τα διαθέσιμα σετ για κάθε οδηγό, εστιάζοντας ως συνήθως στις τρεις πρωταγωνίστριες ομάδες. Εκεί έχουμε απόλυτη ομοιομορφία σε ότι αφορά στην Ice Blue Hard γόμα όπου η εξάδα έχει από ένα απάτητο σετ.

Σε ότι αφορά στη white medium γόμα, έχουν όλοι από ένα απάτητο σετ, με τις Mercedes και τον Kimi Raikkonen να έχουν και από ένα πατημένο.

Advertisement

Τέλος σε ότι αφορά στη yellow soft, οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas έχουν από τρία χρησιμοποιημένα σετ. Ο Sebastian Vettel και οι οδηγοί της Red Bull έχουν από ένα απάτητο και τρία χρησιμοποιημένα ενώ τέλος ο Raikkonen έχει ένα απάτητο και δύο πατημένα.

Αναλυτικά:

Pirelli-GB18-infographic-sets4race640tall

Advertisement