Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στοχεύουν σε 39.000 θεατές στο Red Bull Ring

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στοχεύουν σε 39.000 θεατές στο Red Bull Ring

FORMULA 1

Στοχεύουν σε 39.000 θεατές στο Red Bull Ring

FORMULA 1

Μετά τη ματαίωση του Grand Prix της Κωνσταντινούπολης και τη νέα αναδιαμόρφωση στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1, η πίστα του Red Bull Ring αναμένεται να φιλοξενήσει δύο αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Όπως και πέρυσι, ο ένας θα τιτλοφορείται ως Grand Prix Αυστρίας και θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου ενώ ο άλλος θα τιτλοφορείται ως Grand Prix Στυρίας και θα λάβει χώρα μία εβδομάδα μετά. Αμφότερα, θα έχουν θεατές στις κερκίδες. Το ερώτημα είναι, πόσους;

Πέρυσι οι αγώνες στο οροπέδιο του Σπίλμπεργκ έγιναν κεκλεισμένων των θυρών λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19 ενώ αυτή τη στιγμή, τα περιοριστικά μέτρα στην Αυστρία μιλούν για όριο θεατών σε υπαίθρια event στις 3.000.

austria19-pirelli-h1000x600

Advertisement
Advertisement

Μόνο που είναι τέτοια η δομή αυτής της υπέρ-σύγχρονης και πρόσφατα ανακαινισμένης πίστας, που ενδεχομένως να επιτρέψει στη Red Bull να οργανώσει… 13 ξεχωριστά event, ένα για κάθε κερκίδα, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό θεατών κάθε ημέρας, στις 39 χιλιάδες! Το πως, το εξηγεί ο ειδικός σύμβουλος της αυστριακής εταιρείας σε ότι έχει να κάνει με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Αυστριακός Dr. Helmut Marko.

«Οι κερκίδες έχουν όλες τη δική τους είσοδο και έξοδο. Αυτό σημαίνει πως κάθε κερκίδα αποτελεί ξεχωριστή μονάδα άρα οι θεατές κάθε κερκίδας, δεν θα έρχονται σε επαφή. Έχουμε δείξει τα επίπεδα οργάνωσής μας και πως μπορούμε να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε διοργάνωση με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, ακολουθώντας οποιαδήποτε οδηγία από τις αρχές ή την κυβέρνηση. Πιστεύω λοιπόν πως θα έχουμε τον αριθμό θεατών στον οποίο στοχεύουμε», είπε ο Marko στο Formel1.de.

Όλα αυτά είναι ακόμα υπό διαπραγματεύσεις ενώ πρέπει να σημειωθεί πως η συζήτηση γίνεται με βάσει τα δεδομένα που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τον Ιούνιο. Ο δεύτερος αγώνας διεξάγεται Ιούλιο, δεν αποκλείεται λοιπόν για εκείνον να ισχύουν διαφορετικά δεδομένα.

Advertisement

GP-Austria-17-pirelli-start-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
«Σκαφάτο» F1 Vlog για το GP Μονακό (video)
Ονειρεύεται GP στους δρόμους του Λονδίνου ο Wolff
Το ατύχημα του Schumacher κόστισε… μισό εκατομμύριο δολάρια (vid)

Advertisement