Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σε ποια ιστορική ομάδα θα μπορούσε να πάει ο Vettel;

Ελλάδα 3:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε ποια ιστορική ομάδα θα μπορούσε να πάει ο Vettel;

FORMULA 1

Σε ποια ιστορική ομάδα θα μπορούσε να πάει ο Vettel;

FORMULA 1

Καθώς το μέλλον του Sebastian Vettel στη Scuderia Ferrari είναι κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένο, ένα νέο ενδιαφέρον σενάριο κυκλοφορεί στην πιάτσα. Κι αυτό τον θέλει να μεταπηδά στη McLaren!

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Γερμανός κατέκτησε τέσσερα συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα με τη Red Bull Racing την περίοδο 2010-2013, ενώ το 2015 πήρε μεταγραφή στη Scuderia Ferrari στοχεύοντας στο να την επαναφέρει στις επιτυχίες.

Ωστόσο ακόμα δεν τα έχει καταφέρει, αφού η Mercedes έχει κυριαρχήσει πλήρως στην υβριδική εποχή της Formula 1. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο 32χρονος Γερμανός ηττήθηκε κατά κράτος από τον νέο, νεαρό teammate του, που ακούει στο όνομα Charles Leclerc.

Το συμβόλαιο του Vettel με τη γερμανική ομάδα ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν και ακόμα ουδείς γνωρίζει αν θα ανανεωθεί. Κι ενώ υπήρξαν δημοσιεύματα προσέγγισης της πρώην ομάδας του, της Red Bull, ίσως ο Seb να έχει ένα ακόμα πιθανό προορισμό. Και δεν είναι μόνο μία η πλευρά που το υποστηρίζει.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινάμε με τον βετεράνο οδηγό της Formula 1, Timo Glock, που είπε στο Ran.de: «Ίσως το μέλλον να το βρει στη McLaren. Με τον Andreas Seidl εκεί, έναν Γερμανό επικεφαλής, ίσως να υπάρχει χώρος και για έναν έμπειρο Γερμανό οδηγό».

Vettel και Seidl γνωρίζονται καλά από την εποχή της συνύπαρξής τους στη BMW Sauber και παρότι ο διευθυντής της McLaren διέψευσε τα σενάρια μιλώντας στα γερμανικά ΜΜΕ στο περιθώριο του Grand Prix Αυστραλίας, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο.

Κάπου εδώ, πρέπει να θυμίσουμε πως από το 2021 η McLaren θα χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές της Mercedes άρα θα υπήρχε ένας επιπλέον λόγος να επιλεχθεί ένας Γερμανός οδηγός.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:

Advertisement

Επίσημο: Αναβάλλονται τα GP Μπαχρέιν και Βιετνάμ

Ο Button αναλύει τα βάσανα του Vettel

H Ferrari δηλώνει έτοιμη να «παρατήσει» νωρίς τη σεζόν

Advertisement