Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Ferrari δηλώνει έτοιμη να «παρατήσει» νωρίς τη σεζόν

Ελλάδα 16:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ferrari δηλώνει έτοιμη να «παρατήσει» νωρίς τη σεζόν

FORMULA 1

H Ferrari δηλώνει έτοιμη να «παρατήσει» νωρίς τη σεζόν

FORMULA 1

Σε αντίθεση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η Scuderia Ferrari προσεγγίζει την επικείμενη νέα σεζόν της Formula 1 με απαισιοδοξία.

Advertisement
Advertisement

Είτε βάσει… διαρροών για τα αποτελέσματα στην αεροδυναμική σήραγγα, είτε βάσει δηλώσεων της διοίκησης της κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, η ιταλική ομάδα παραδέχεται πως η SF1000 έχει τα… θέματά της.

Μάλιστα, με τον επικεφαλής της Mattia Binotto να έχει ήδη δηλώσει πως το κόκκινο μονοθέσιο είναι ξεκάθαρα πίσω από τους άμεσους ανταγωνιστές του (Mercedes W11, Red Bull Honda-RB16), το ξεκίνημα της σεζόν θα κρίνει πολλά. Και κυρίως το πότε η Scuderia θα στρέψει όλη της την προσοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021.

«Πόσο θα επηρεάσει η μάχη του 2020 το project του 2021; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα. Νομίζω πως είναι ένας συμβιβασμός τον οποίο καλούμαστε να κάνουμε. Ακόμα είμαστε πολύ νωρίς στη χρονιά, δεν μπορείς να εγκαταλείψεις μία σεζόν πριν καν αρχίσει. Στο ξεκίνημα της θα πιέσουμε όσο μπορούμε γιατί πρέπει να κατανοήσουμε το μονοθέσιό μας και τις αδυναμίες του. Ευελπιστώντας να βρούμε λύσεις το συντομότερο δυνατό. Αν μετά από κάποιους αγώνες δω πως η διαφορά είναι υπερβολικά μεγάλη, τότε θα είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ακόμα όμως είναι νωρίς, έχουμε κάνει μόνο κάποιες ημέρες δοκιμών. Προς το παρόν το πλάνο μας παραμένει ως έχει», είπε ο Binotto στο Motorsport.com.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τα μυστικά της νέας Mercedes W11 (video)
Ο Button αναλύει τα βάσανα του Vettel
Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας