Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ricciardo: Πιο σημαντικές οι νίκες από τα λεφτά!

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ricciardo: Πιο σημαντικές οι νίκες από τα λεφτά!

FORMULA 1

Ricciardo: Πιο σημαντικές οι νίκες από τα λεφτά!

FORMULA 1

Ο 26χρονος Αυστραλός οδηγός της Red Bull Racing έχει συνειδητοποιήσει πλήρως πως αυτό που χρειάζεται στη σημερινή φάση της καριέρας του είναι περισσότερη επιτυχία.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Ricciardo προβιβάστηκε στα τέλη του 2013 από την Toro Rosso στη Red Bull Racing και το 2014 έδωσε απτά δείγματα γραφής του οδηγικού του ταλέντου. Κέρδισε σε 3 αγώνες (Καναδά, Ουγγαρία, Βέλγιο) ανέβηκε στο βάθρο σε άλλους πέντε και υποσκέλισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Vettel. Η δυναμική του έκανε τα πάντοκ να μιλούν γι’ αυτόν και το λαμπρό του μέλλον ενώ όπως ήταν αναμενόμενο αυξήθηκαν ανάλογα οι απολαβές του για το 2015.

Ο ίδιος όμως παραμένει προσγειωμένος και αποδεικνύει με τα λεγόμενά του ότι βλέπει ξεκάθαρα που βρίσκεται η ουσία των πραγμάτων. Φέτος η Red Bull που πριν δυο χρόνια σάρωνε νίκες και πρωταθλήματα, παραπαίει. Ο Ricciardo έχει βαθμολογηθεί στους 8 από τους 10 αγώνες φέτος και έχει συνολικά 51 βαθμούς. Στην Ουγγαρία που πέρυσι κέρδισε φέτος βρέθηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου είναι και η μοναδική φορά φέτος που μπήκε στην τριάδα.

Advertisement
Advertisement

Με τις φήμες ότι πρόκειται να πάει στη Ferrari στη θέση του Raikkonen να δίνουν και να παίρνουν ο Ricciardo τόνισε: “Φέτος κατάλαβα πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι για μένα να κερδίζω και πόσο απολαμβάνω την επιτυχία και την απήχηση του αθλήματός μας. Σε πονάει όταν δεν μπορείς να δώσεις μάχη για τη νίκη και πραγματικά χαίρομαι που το κατάλαβα αυτό. Πέρυσι ήταν εύκολα τα πράγματα γιατί σχεδόν σε όλους τους αγώνες ήμασταν σε θέση να δώσουμε μάχη για το βάθρο. Αυτό σε βάζει σ’ ένα ρυθμό. Φέτος παρότι ο μισθός μου αυξήθηκε – αυτό είναι καλό – δεν είμαι χαρούμενος γιατί δεν έχουμε αποτελέσματα. Το να βγάλω λίγα περισσότερα χρήματα δεν έχει σημασία για μένα τώρα. Η επιτυχία είναι αυτό που με οδηγεί. Η δίψα μου γι’ αυτή είναι δυνατότερη από ποτέ και αυτό είναι το μεγαλύτερο μου κίνητρο. Όσα συμβαίνουν φέτος με κάνουν πιο σκληρό και σίγουρα θα το εκτιμήσω καλύτερα εάν μου δοθεί η ευκαιρία ξανά στο μέλλον να κερδίσω. Όσα συμβαίνουν φέτος με κάνουν πιο ισχυρό ανταγωνιστή. Στο πρώτο μέρος της σεζόν είχαμε προβλήματα και ατυχίες. Όμως μια ομάδα σαν τη Red Bull με τέτοιο μέγεθος και δομή έχει τη δυνατότητα να βελτιωθεί. Μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας γρηγορότερα από άλλες ομάδες. Στους εννιά αγώνες που απομένουν θα είμαστε σε καλύτερη θέση”.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος στις 23 Αυγούστου στο Σπα του Βελγίου.