Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Raikkonen: Δεν έδωσα σημασία στη χαρτογράφηση!

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Raikkonen: Δεν έδωσα σημασία στη χαρτογράφηση!

FORMULA 1

Raikkonen: Δεν έδωσα σημασία στη χαρτογράφηση!

FORMULA 1

Ο 34χρονος Φινλανδός άφησε άναυδους τους δημοσιογράφους στο Red Bull Ring όταν ρωτήθηκε για το λόγο που προκάλεσε τα τετακέ την Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές και την Κυριακή στον αγώνα του Καναδά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Iceman μιλώντας χωρίς φιοριτούρες τόνισε: «Έπαθα το ίδιο στα ελεύθερα και στον αγώνα. Έγινε συνδυασμός πολλών πραγμάτων για να συμβεί αυτό. Ξέρουμε το λόγο μάλλον το ξέραμε και μετά τα ελεύθερα αλλά δεν ασχολήθηκα και πολύ μ’ αυτό για να σιγουρευτώ ότι δε θα συμβεί ξανά. Τώρα είμαι σίγουρος καθώς κάναμε πολλές αλλαγές ότι δε θα ξανασυμβεί αυτό».

Ο Raikkonen πατώντας το γκάζι στο πέταλο πριν τη μεγάλη ευθεία αλλά και στο πρώτο σικέιν ένιωσε την ουρά της F14T να τον προσπερνά. Η απότομη αύξηση στη ροπή της μονάδας ισχύος οδήγησε σε σπινάρισμα. Δεδομένης της εμπειρίας του Φινλανδού πρωταθλητή αυτό δεν είναι ένα λάθος που θα περίμενε κανείς.

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος στον αγώνα αυτής της Κυριακής στο Red Bull Ring, ο Raikkonen εμφανίστηκε συγκρατημένα απαισιόδοξος: «Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα από τον Καναδά όπου υπήρχαν μεγάλες ευθείες και σικέιν. Εδώ έχει μεγάλες ευθείες και 3 γρήγορες στροφές. Ελπίζω να μας πάει καλύτερα».

Ο Raikkonen έχασε δυο θέσεις από τους Vergne και Magnussen στον Καναδά λόγω του τετακέ. Τελικά πήρε το βαθμό της 10η θέσης, ο Alonso τερμάτισε 6ος.