Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Raikkonen στη Ferrari;

Ελλάδα 17:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Raikkonen στη Ferrari;

FORMULA 1

O Raikkonen στη Ferrari;

FORMULA 1

Τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε ποιος θα οδηγεί μαζί με τον Αλόνσο για λογαριασμό της Ferrari, το 2014. Ο χθεσινός αγώνας στη Μόντσα αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Ιταλική ομάδα δείχνουν ότι μάλλον ο Μάσα θα παραμείνει στη θέση του. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Ο 32χρονος Βραζιλιάνος πιλότος οδηγεί για λογαριασμό της Ferrari από το 2006 και το 2008 «άγγιξε» τον τίτλο στον τελικό της πατρίδας του. Ο συγκεκριμένος ήταν και ο τελευταίος αγώνας που κέρδισε, ο τραυματισμός του το 2009 στην Ουγγαρία τον επηρέασε αρνητικά.

Ο Μάσα παραμένει σήμερα στη Ferrari ως ιδανικό Νο2 για να δίνει τα slipstreaming του Αλόνσο και ότι άλλο του ζητηθεί. Χτες στη Μόντσα παραχώρησε χωρίς δεύτερη σκέψη τη θέση του στον Αλόνσο που φυσικά υποστηρίζει την παραμονή του στην ομάδα.

Πριν λίγες μέρες ο αγωνιστικός διευθυντής, Στέφανο Ντομενικάλι ξεκαθάρισε πως αυτός θεωρεί ως καλύτερη επιλογή για την ομάδα το Μάσα. Ο πρόεδρος της εταιρείας Λούκα ντι Μοντεζέμολο, τόνισε πως η απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Advertisement
Advertisement

Προσωπική μας άποψη είναι πως το σενάριο του Ράικονεν, δεδομένου του τρόπου που υποχρεώθηκε να φύγει ο Φινλανδός από την ομάδα το 2009 είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όμως τα δημοσιεύματα του Τύπου υπέρ αυτού πληθαίνουν. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως ο Φινλανδός έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τη Ferrari και η επίσημη ανακοίνωση θα έρθει τις επόμενες μέρες.

Δεν αποκλείεται πάντως στο σενάριο να εμπλακεί και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο 26χρονος Γερμανός πιλότος εντυπωσίασε χτες με την εμφάνισή του στη Μόντσα όπου έφερε τη Suaber στην 5η θέση πίσω από Red Bull και Ferrari.

Ο Χούλκενμπεργκ που βρέθηκε στην ελβετική ομάδα ως ένα μεταβατικό στάδιο πριν τη Ferrari είναι εξαιρετικά πιθανό να τύχει πιο εύκολα της έγκρισης του Αλόνσο απ’ ότι ο Ράικονεν. Το χθεσινό πολύ καλό αποτέλεσμα πάντως δεν πρόκειται όπως λέει ο πιλότος της Sauber να προκαλέσει ανατροπές: «Είχα και άλλα καλά αποτελέσματα φέτος, όμως το χθεσινό είναι σημαντικό. Έρχεται σε καλή χρονική στιγμή και είναι καλοδεχούμενο. Εγώ είμαι ήρεμος καθότι γνωρίζω πως ότι περνούσε από το χέρι μου το έκανα».

Advertisement

Αν ο Ράικονεν πάει στη Ferrari, δεν αποκλείεται ο Χούλκενμπεργκ να είναι ο αντικαταστάτης του στη Lotus.