Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Prost: «Φταίει ο κριτής για το ατύχημα» – Δείτε το video

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Prost: «Φταίει ο κριτής για το ατύχημα» – Δείτε το video

FORMULA 1

Prost: «Φταίει ο κριτής για το ατύχημα» – Δείτε το video

FORMULA 1

Ευθύνες στον κριτή που ανέμιζε την πράσινη σημαία στο σημείο όπου συνέβη το φριχτό ατύχημα του Jules Bianchi αποδίδει ο Alain Prost. Σύμφωνα με το βετεράνο πιλότο της F1, θα έπρεπε να υπάρχουν κίτρινες σημαίες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

«Δεν ενθαρρύνω κάποιον να δει το βίντεο, όμως μας παρουσιάζει τι ακριβώς συνέβη», ανέφερε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής στο ραδιόφωνο Europe 1. «Έγινε λάθος, είναι ξεκάθαρο. Από ποιόν; Έχω ακόμη μία μικρή αμφιβολία. Την απόφαση έλαβε ο επικεφαλής του αγώνα ή οι κριτές που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο της πίστας»;

Στη συνέχεια όμως ο 59χρονος Γάλλος πήρε ξεκάθαρη θέση, με βάση το video. «Η πράσινη σημαία θα έπρεπε να ανεμίζει 100 m. πιο μετά στην πίστα, ώστε να υπάρχει το μήνυμα προς τους οδηγούς “η πίστα είναι ελεύθερη πλέον, μπορείτε να κινηθείτε με φυσιολογική ταχύτητα”. Σε εκείνο το σημείο θα έπρεπε να υπάρχουν όμως κίτρινες σημείες. Το λάθος ήταν του κριτή», υποστήριξε ο Prost. «Αυτό αποδεικνύει ότι ακόμη και σε μία χώρα όπως η Ιαπωνία, που διοργανώνει Grand Prix για περίπου 30 χρόνια, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε πλήρως. Για να είμαστε πάντως ειλικρινείς, οι πιλότοι δύσκολα έβλεπαν το σημείο όπου ανέμιζε η πράσινη σημαία».

Advertisement
Advertisement

O Prost δε συμμερίζεται πάντως τις επικρίσεις σχετικά με το αν έπρεπε να διεξαχθεί ο αγώνας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. «Τα όσα έπραξε η FIA μέχρι το ατύχημα ήταν σωστά. Άρχισαν τον αγώνα, μετά το διέκοψαν, καθώς οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούμε να παίρνουμε το ελάχιστο ρίσκο. Τα μονοθέσια έχουν τροποποιηθεί αρκετά και έχουν γίνει πολύ ασφαλή, όπως και οι πίστες. Ορισμένοι μάλιστα ασκούν κριτική ότι τα σιρκουί είναι πλέον πολύ φαρδιά, χωρίς θέαμα και ατυχήματα».
Δείτε το video: