Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Leclerc αποχαιρετά τον Vettel

Ελλάδα 19:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Leclerc αποχαιρετά τον Vettel

FORMULA 1

O Leclerc αποχαιρετά τον Vettel

FORMULA 1

Λίγο αφότου η Scuderia Ferrari και ο Sebastian Vettel ανακοίνωσαν πως δεν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους, ο έτερος οδηγός της ομάδας, Charles Leclerc, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω social media.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ο Μονεγάσκος μοιράστηκε δύο φωτογραφίες με τον Γερμανό τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, γράφοντας:
«Ήταν τεράστια τιμή για μένα να είμαι ο teammate σου. Είχαμε κάποιες έντονες στιγμές εντός πίστας. Κάποιες καλές και κάποιες που δεν ολοκληρώθηκαν με τον τρόπο που θέλαμε. Όμως υπήρχε πάντα σεβασμός, παρότι δεν το αντιλαμβάνονταν όσοι ήταν εκτός ομάδας.
Ποτέ δεν έμαθα περισσότερα, απ’ όσα έμαθα με εσένα ως teammate μου.
Σε ευχαριστώ για όλα Seb».

Στην πρώτη τους κοινή χρονιά στο Μαρανέλο, ο Leclerc όχι μόνο όρθωσε ανάστημα έναντι στον Vettel αλλά ολοκλήρωσε και τη σεζόν μπροστά του στη βαθμολογία. Ο 22χρονος ήταν τέταρτος στο τέλος της σεζόν με 264 πόντους, έναντι 240 του έμπειρου ομόσταβλού του.

Advertisement

Ο Leclerc πανηγύρισε δύο νίκες και επτά pole positions ενώ ο Vettel μία νίκη και δύο pole. Είχαν όμως και αρκετές εντάσεις, με διαφωνίες σε ότι αφορούσε στη στρατηγική και τις αλλαγές θέσεων εντός πίστας αλλά και επαφές όπως αυτή στo Grand Prix Βραζιλίας.

Αυτή ήταν και η χειρότερη από τις πέντε σεζόν του στους «κόκκινους» ενώ για πολλούς, ο λόγος που αποφάσισε να αποχωρήσει στο τέλος του συμβολαίου του, είχε περισσότερο να κάνει με τις ισορροπίες που διαμορφώνονταν εντός της ομάδας.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Επίσημο: Φεύγει από τη Ferrari o Vettel!

O Montezemolo θα κρατούσε τον Vettel στη Ferrari

Advertisement

Εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό ο Leclerc