Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πόση υπομονή θα κάνει ο Sainz;

Ελλάδα 10:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόση υπομονή θα κάνει ο Sainz;

FORMULA 1

Πόση υπομονή θα κάνει ο Sainz;

FORMULA 1

Ο Carlos Sainz Jr έκρουσε… προειδοποιητικό καμπανάκι προς τη Red Bull σε ότι αφορά στο μέλλον του στη Formula 1. Ο Ισπανός διανύει την τρίτη του σεζόν ως οδηγός της Scuderia Toro Rosso και θέλει την επόμενη χρονιά να βρεθεί σε μονοθέσιο που θα κάνει πρωταθλητισμό. Άσχετα με το αν αυτό έχει πάνω του ταύρο ή όχι… ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ο 22χρονος που έχει βαθμολογηθεί στα 22 από τα 47 Grand Prix στα οποία έχει λάβει μέρος με τα χρώματα της ιταλικής ομάδας, στοχεύει σε… προαγωγή στη «μεγάλη αδερφή», τη Red Bull Racing. Όπως συνέβη πέρυσι με τον Max Verstappen. Ωστόσο τόσο ο νεαρός Ολλανδός όσο και ο ικανότατος Daniel Ricciardo, έχουν συμβόλαια για το 2018. Πράγμα που οδηγεί τον Sainz σε αδιέξοδο.

«Ιδανικά θα ήθελα να μπορώ μάχομαι για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή το 2018. Θέλω να έχω την ευκαιρία να δείξω σε όλους πως είμαι σε θέση να διεκδικήσω τον τίτλο. Η Red Bull το ξέρει, τους το έχω πει, το γνωρίζουν καλά κι αν συνεχίσω να φέρνω καλά αποτελέσματα και η ευκαιρία έρθει, είναι ακριβώς αυτό που ζητώ. Ελπίζω αυτό να γίνει με τη Red Bull», είπε ο Ισπανός στο Crash.net.

Κι αν δεν αδειάσει θέση στην RBR; Ο Sainz Jr φέρεται στο στόχαστρο της Renault αλλά και στο ραντάρ της Ferrari, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο επίσημο ενδιαφέρον. Και φυσικά, όπως είπε και ο ίδιος, στόχος του είναι ο πρωταθλητισμός άρα θα αλλάξει στρατόπεδο μόνο αν έχει την ευκαιρία να μεταπηδήσει σε μία από τις μεγάλες ομάδες.

Advertisement
Advertisement

sainz-canada17-b640

Το καλύτερο πλασάρισμα του γιου του θρύλου των ράλι, Carlos Sainz Sr, είναι η έκτη θέση, στην οποία τερμάτισε στα Grand Prix Ισπανίας και Βραζιλίας του 2016 και στο φετινό Grand Prix του Μονακό. Στους επτά αγώνες που έχουν λάβει χώρα στη σεζόν που διανύουμε, έχει μαζέψει 25 πόντους και είναι ένατος στη βαθμολογία των οδηγών.