Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πόσα θα δίνατε για ένα ρολόι του Σούμι;

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα δίνατε για ένα ρολόι του Σούμι;

FORMULA 1

Πόσα θα δίνατε για ένα ρολόι του Σούμι;

FORMULA 1

Οκτώ από τα ρολόγια της συλλογής του μεγάλου Γερμανού βγαίνουν σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα. Η συνολική τους αξία αποτιμάται στα 4 εκατομμύρια δολάρια!

Advertisement
Advertisement

Στις 13 Μαΐου, παραμονές του αγώνα στην Εμίλια-Ρομάνια, ο οίκος Christie’s βγάζει σε δημοπρασία οκτώ ρολόγια χειρός του Μίχαελ Σουμάχερ. Και τα οκτώ είχαν αποκτηθεί από τον θρυλικό Γερμανό ενόσω εκείνος ήταν ενεργός στην F1.

Ορισμένα τα είχε αγοράσει ο ίδιος ενώ κάποια άλλα αποτελούν δώρα του πρώην επικεφαλής της Ferrari, Ζαν Τοντ. Βλέπετε ο Τοντ ήταν εκτός από συνεργάτης και πολύ στενός φίλος του Σούμι. Και είχε καθιερώσει ορισμένες ενδιαφέρουσες παραδόσεις. Όπως το να του δωρίζει πανάκριβα ρολόγια έπειτα από στιγμές-ορόσημα στην κοινή τους πορεία.

Ένα τέτοιο είναι και το εικονιζόμενο αστέρι της συλλογής, το εικονιζόμενο Vagabondage I το οποίο ο Τοντ είχε δωρίσει στον Σουμάχερ για τον εορτασμό της κατάκτησης του 7ου τίτλου οδηγών. Το ρολόι ήταν ειδική παραγγελία και φέρει το σήμα της Ferrari, το κράνος του Γερμανού αλλά και τον αριθμό 7 στην θέση του 12.

Advertisement
Advertisement

Μόνο το Vagabondage I μπορεί να πωληθεί κοντά στα 2 εκατομμύρια δολάρια! Άλλα σπανιότατα κομμάτια της εν λόγω συλλογής είναι το Audemars Piguet (και πάλι δώρο του Τοντ για την κατάκτηση του 6ου τίτλου οδηγών) αλλά και το Rolex Dayton Paul Newman.

Εάν, λοιπόν, είστε συλλέκτης ρολογιών και φαν του μεγάλου Μίχαελ Σουμάχερ δεν έχετε παρά να προετοιμαστείτε για την μεγάλη αυτή δημοπρασία στις 13 Μαΐου!