Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πόλεμος Ferrari-Liberty Media ενόψει!

Ελλάδα 17:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόλεμος Ferrari-Liberty Media ενόψει!

FORMULA 1

Πόλεμος Ferrari-Liberty Media ενόψει!

FORMULA 1

Έχουμε ήδη δει τις πρώτες μάχες αυτού του πολέμου αλλά η κόντρα της Ferrari με τη νέα ιδιοκτήτρια της Formula 1, τη Liberty Media, απέχει πολύ ακόμα από το να κορυφωθεί. Πράγμα που σύμφωνα με τον διευθυντή της McLaren F1, Zak Brown, θα συμβεί αναπόφευκτα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Βλέπετε δεν είναι μόνο το θέμα των τεχνικών κανονισμών που θα ισχύουν από το 2021 και μετά, είναι και εκείνο της κατανομής των εσόδων, τομέας στον οποίο έως τώρα η Scuderia έχει ξεκάθαρα ευνοϊκή μεταχείριση. Και που εκτιμάται πως δεν θα συνεχιστεί μιας και η Liberty ξεκαθάρισε πως το μπόνους των 100 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο η ιταλική ομάδα λαμβάνει ετησίως και μόνο για τη συμμετοχή της στο σπορ, δεν είναι δίκαιο για τις άλλες ομάδες.

Η νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να εφαρμόσουν νέο σύστημα κατανομής εσόδων στις ομάδες, σαφώς πιο δίκαιο. Όμως αυτό, θα φέρει νέες εντάσεις με τους «κόκκινους»!

Advertisement
Advertisement

«Θεωρώ αναπόφευκτο να υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στη Ferrari και τη Liberty», είπε ο Βρετανός. «Η Ferrari θέλει να προστατεύσει τα χρήματα που λαμβάνει, πράγμα εύλογο δεδομένης της δυσανάλογης κατανομής των χρημάτων. Νομίζω πως όλοι αναγνωρίζουμε πως η Ferrari είναι η ομάδα που έχει χαρίσει περισσότερη αξία στο σπορ από κάθε άλλη, πράγμα που θα έπρεπε να επιβραβεύεται αναλόγως, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι σωστές ισορροπίες. Νομίζω πως η Liberty πρέπει να κάνει το καλύτερο για το σπορ, που σε βάθος χρόνου είναι και το καλύτερο για όλους μας».

zak-brown-can17-a640

Όλα αυτά ενώ ο Sergio Marchionne έχει ήδη ρίξει απειλές αποχώρησης της ιστορικής ομάδας από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.