Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος οδηγός στην ιστορία της F1;

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος οδηγός στην ιστορία της F1;

FORMULA 1

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος οδηγός στην ιστορία της F1;

FORMULA 1

Μπορεί η ατέρμονη συζήτηση για τον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών να αποτελεί μόνιμο αδιέξοδο, μιας και είναι αδύνατο να συγκρίνεις οδηγούς από διαφορετικές εποχές, με διαφορετικά μονοθέσια, κανονισμούς και αντιπάλους, όμως είναι πάντα… δημοφιλής.

Advertisement
Advertisement

Έτσι η Formula 1, προσπάθησε να βρει την πλησιέστερη δυνατή απάντηση. Προσπάθησε να αναδείξει τον ταχύτερο οδηγό στα 37 από τα 70 χρόνια ιστορίας του σπορ και γι’ αυτό συνεργάστηκε με την Amazon Web Services (AWS), επιδιώκοντας να συγκρίνει πιλότους και να βγάλει την απόλυτη κατάταξη.

Χρησιμοποιήθηκε ένα εργαλείο υπολογισμού δεδομένων, από το 1983 έως σήμερα, αφαιρώντας τον παράγοντα μονοθέσιο από την εξίσωση. Αυτά αφορούν στην απόλυτη ταχύτητα, βάσει των κατατακτήριων δοκιμών.

Όσο για τους… εκλεκτούς, παρότι στην κορυφή δεν έχουμε ιδιαίτερες εκπλήξεις με πρώτο τον Ayrton Senna και δεύτερο τον Michael Schumacher με διαφορά 0.114sec, ο πρώτος εν ενεργεία οδηγός στη λίστα είναι ο τρίτος Lewis Hamilton, με τον Max Verstappen μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του.

Advertisement
Advertisement

Το Top5 συμπληρώνει ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Fernando Alonso και μετά… έχουμε εκπλήξεις. Έκτος στη σχετική λίστα είναι ο Nico Rosberg, όγδοος ο Heikki Kovalainen και ένατος ο Jarno Trulli!

Αναλυτικά η λίστα:

Advertisement

Ορθή ή λάθος, λογική ή παράλογη, αυτή είναι η κατάταξη της ανάλυσης της AWS. Και όσο κι αν η τεχνολογία μας προσπερνά, εμείς θα επιμείνουμε πως πραγματική σύγκριση δεν μπορεί να γίνει. Κι αν γίνεται, θα είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμη.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Οι πιο επιτυχημένοι κινητήρες στην ιστορία της F1 (video)

Advertisement

O Ερντογάν θα εξάγει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας και στην Ευρώπη

Απίστευτος Trump: Προωθεί μποϊκοτάζ σε εταιρεία ελαστικών – Δείτε το λόγο