Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποινή 10sec στον Rosberg, χάνει τη 2η θέση!

Ελλάδα 20:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποινή 10sec στον Rosberg, χάνει τη 2η θέση!

FORMULA 1

Ποινή 10sec στον Rosberg, χάνει τη 2η θέση!

FORMULA 1

Εξετάζοντας ενδελεχώς όλα τα δεδομένα, οι αγωνοδίκες του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Nico Rosberg για τα team radio όπου έλαβε οδηγίες από τη Mercedes για το πώς να λύσει το πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων της W07. Έτσι έπεσε στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης του αγώνα του Σίλβερστοουν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Στους τελευταίους έξι γύρους ο Γερμανός είδε να δυσλειτουργεί το μονοθέσιο του και να κολλάει στην έβδομη σχέση. Έπειτα ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Rosberg: Έχω πρόβλημα με το κιβώτιο.

Mercedes: Επέλεξε ρυθμίσεις Driver Default 1-0-1, chassis default 0-1, chassis default 0-1.

Mercedes: Απέφευγε την έβδομη σχέση Nico, απέφευγε την έβδομη σχέση.

Advertisement
Advertisement

Rosberg: Τι σημαίνει αυτό, να «πηδάω» σχέσεις;

Mercedes: Ακριβώς Nico, πρέπει να «πηδάς» σχέσεις.

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε αλλά οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν άμεσα πως θα εξέταζαν τη φύση αυτής της συνομιλίας. Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes AMG Petronas, Ron Meadows, καθώς και ο επικεφαλής μηχανολόγος πίστας, Andrew Shovlin, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.

Advertisement

Οι αγωνοδίκες, το πάνελ των οποίων αποτελούσαν οι Tim Mayer, Nish Shetty και Nigel Mansell, αποφάσισαν πως η προαναφερθείσα επικοινωνία αποτέλεσε παραβίαση του άρθρου 27.1 των αγωνιστικών κανονισμών και επέβαλλαν ποινή 10 δευτερολέπτων στον τελικό χρόνο του Rosberg.

Advertisement

Η σχετικά ανακοίνωση ανέφερε: «Έχοντας εξετάσει εκτενώς το θέμα, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως η ομάδες έδωσε στον οδηγό κάποιες οδηγίες που επιτρέπονταν βάσει της οδηγίας 014-16. Ωστόσο, έδωσε και περαιτέρω οδηγίες που δεν επιτρέπονταν βάσει της τεχνικής οδηγίας που είχε δοθεί και που παραβίαζαν το άρθρο 27.1 των αγωνιστικών κανονισμών που απαιτεί ο οδηγός να οδηγεί το μονοθέσιο μόνος του και χωρίς βοήθεια».

Τα παραπάνω προβίβασαν τον Max Verstappen της Red Bull Racing στη δεύτερη θέση και έχουν ως αποτέλεσμα η διαφορά των Nico Rosberg και Lewis Hamilton στη βαθμολογία, να μειωθεί στον ένα μόλις πόντο!