Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πάει για… ποινή ο Verstappen!

Ελλάδα 4:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάει για… ποινή ο Verstappen!

FORMULA 1

Πάει για… ποινή ο Verstappen!

FORMULA 1

Η συνεργασία της Red Bull Racing με τη Renault ολοκληρώνεται φέτος, μετά από δώδεκα χρόνια κοινής πορείας στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Το φινάλε όμως, μόνο ρόδινο δεν είναι καθώς οι «ταύροι» έχουν πολλά προβλήματα με τις γαλλικές υβριδικές μηχανές.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στο Grand Prix της Σιγκαπούρης ήταν η μονάδα του Max Verstappen που παρουσίαζε ανά διαστήματα απώλειες ισχύος – με το πρόβλημα αυτό να του στερεί την δυνατότητα να βρεθεί ακόμα και στην pole position για τον δέκατο-πέμπτο γύρο της σεζόν. Κι έπειτα, σχεδόν να οδηγεί στην εγκατάλειψή του από τον αγώνα σε δύο περιπτώσεις, μία πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και μία βγαίνοντας από το pit lane.

«Αποδεχθήκαμε το ρίσκο όταν αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος. Είχε περισσότερη ισχύ αν και αποδείχθηκε πως δεν ήταν τόσο αξιόπιστη ακόμα», είπε ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner.

Advertisement
Advertisement

Πράγμα που φέρνει σκέψεις αντικατάστασης ενόψει του επόμενου αγώνα, στις 30 Σεπτεμβρίου στο Σότσι της Ρωσίας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα έφερνε ποινή στο grid του αγώνα για τον ταλαντούχο Ολλανδό.

«Πρέπει να το εξετάσουμε. Όμως φαίνεται πως το Σότσι είναι το προφανές μέρος όπου θα προχωρήσουμε σε μία τέτοια κίνηση», παραδέχθηκε ο Horner.

horner-marko-spa17-a640

Advertisement

Ο Verstappen που είναι πέμπτος στη βαθμολογία των οδηγών μετά τους πρώτους δεκαπέντε αγώνες της σεζόν, θα έχει την ημέρα του ρωσικού Grand Prix τα 21α γενέθλιά του.