Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι ελπίδες του Raikkonen για τίτλο!

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι ελπίδες του Raikkonen για τίτλο!

FORMULA 1

Οι ελπίδες του Raikkonen για τίτλο!

FORMULA 1

Ο 33χρονος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, κερδίζοντας στην πρεμιέρα του Άλμπερτ Παρκ στην Αυστραλία. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Φινλανδό. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Παρά την σταθερότητα του Ράικονεν που βαθμολογείται σε κάθε αγώνα αλλά και την παρουσία του τρεις συνεχόμενες φορές στο δεύτερο σκαλί του βάθρου σε Κίνα, Μπαχρέιν και Ισπανία, δυο κακοί αγώνες σε Μονακό και Καναδά, ήταν αρκετοί για να βρεθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας 44 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Φέτελ που επίσης φέτος βαθμολογείται σε κάθε αγώνα με χειρότερη επίδοση τους 12 βαθμούς της 4ης θέσης.

Η συζήτηση για τους πιθανούς διεκδικητές του τίτλου φέτος σταματά για τον Iceman όταν αρχίζουν τα ερωτηματικά για τις οικονομικές δυνατότητες που έχει η Lotus να συνεχίσει να εξελίσσει την Ε21 κατά τη διάρκεια της χρονιάς παράλληλα με την εξέλιξη του μονοθεσίου για το 2014.

Advertisement
Advertisement

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η εξαγορά του 35% των μετοχών της ομάδας από ένα επενδυτικό fund ονόματι «Infiniti Racing» του οποίου η χρηματοδότηση ξεκινά από τις ΗΠΑ και τα ΗΑΕ.

Στη Βρετανική ομάδα θεωρούν πως επιστρέφοντας σε κλασσικές διαδρομές όπως το Σίλβερστον (30/6) και το Νίρμπουργκρινγκ (7/7) θα είναι εκ νέου ανταγωνιστικοί.

Μιλώντας σχετικά ο αρχιμηχανικός της ομάδας Άλαν Περμάν τόνισε: «Στη Βρετανία θα έχουμε νέα εμπρός αεροτομή, διαφορετική ανάρτηση και κάποια αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία συνδυαστικά ελπίζουμε ότι θα αποδώσουν ένα μεγάλο βήμα. Βέβαια και οι ανταγωνιστές μας δε θα μείνουν στάσιμοι. Σε όλες τις κανονικές πίστες ήμασταν ανταγωνιστικοί φέτος και το ίδιο θα συμβεί και στο Σίλβερστον. Αρκεί να είμαστε υπομονετικοί και να κάνουμε τη δουλειά μας είναι στο χέρι μας να μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή».