Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Verstappen μιλάει για την παραμυθένια νίκη του

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Verstappen μιλάει για την παραμυθένια νίκη του

FORMULA 1

Ο Verstappen μιλάει για την παραμυθένια νίκη του

FORMULA 1

Ακόμα και στα πιο τρελά όνειρά του, ο 18χρονος Max Verstappen δεν θα περίμενε πως θα κατακτούσε τη νίκη, στην παρθενική του εμφάνιση σε Grand Prix της Formula 1 ως οδηγός της Red Bull Racing.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Κι όμως, ο Ολλανδός εξέπληξε άπαντες και εαυτούς, εκμεταλλεύτηκε τη σύγκρουση των δύο Mercedes στον πρώτο γύρο του ισπανικού Grand Prix αλλά και τη σωστή στρατηγική της αυστριακής ομάδας και διαχειριζόμενος σωστά την φθορά των ελαστικών του και την πίεση του Kimi Raikkonen, έφτασε στη νίκη!

«Είναι ξεχωριστό το συναίσθημα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Φυσικά δεν περίμενα να κερδίσω. Ούτε κι όταν τράκαραν μεταξύ τους οι Mercedes, στόχος μου τότε ήταν πλέον το βάθρο. Όμως στο τέλος βρέθηκα στην κορυφή και είναι απίστευτο. Το να ακουστεί για πρώτη φορά ο Ολλανδικός ύμνος… σκεφτόμουν τον μπαμπά μου και έκλαιγα. Επένδυσε τόσο χρόνο προσπαθώντας να με κάνει ότι είμαι και αυτή είναι μία επιτυχία και για εκείνον. Δεν είχα άγχος κατά τη διάρκεια του αγώνα. Προσπαθούσα απλά να διατηρήσω την αυτοσυγκέντρωσή μου και κυρίως να κρατήσω ζωντανά τα ελαστικά μου καθώς έπρεπε να κάνω 32 γύρους με αυτά. Όμως όλα πήγαν καλά.
verstappen-spain16-m640
Πέντε γύρους πριν το τέλος είδα πως έπεσε και ο ρυθμός του Kimi (Raikkonen), προσπάθησε κάποιες φορές να με περάσει κι αυτό είχε αντίκτυπο στα ελαστικά του. Σκεφτόμουν λοιπόν πως πρέπει να τα διατηρήσω σε καλή κατάσταση και να τερματίσω. Θα θυμάμαι για πάντα αυτή τη στιγμή, δεν έχω λόγια. Είχα όμως πολύ καλή παρέα στο βάθρο. Ο Kimi είχε αγωνιστεί ενάντια στον μπαμπά μου, ήταν λοιπόν λίγο αστείο», ανέφερε ο Verstappen στην επίσημη επισκόπηση του αγώνα από τη Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος οδηγός που κέρδισε Grand Prix στη Formula 1, σε ηλικία 18 ετών και 228 ημερών.