Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατροί αναζητούν δημοσιότητα με “θύμα” τον Schumacher

Ελλάδα 4:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατροί αναζητούν δημοσιότητα με “θύμα” τον Schumacher

FORMULA 1

Γιατροί αναζητούν δημοσιότητα με “θύμα” τον Schumacher

FORMULA 1

Οι μέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες περνούν και όσο δεν έχουμε επίσημα νέα για την πορεία της υγείας του Michael Schumacher, διάφορα μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο αναζητούν τρόπους να εκτιμήσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Όπως οι πιστοί μας αναγνώστες γνωρίζετε, προσπαθούμε αυτά τα δυόμιση χρόνια να αντιμετωπίσουμε το λεπτό αυτό ζήτημα με όσο το δυνατόν περισσότερο σεβασμό και κυρίως, ξεχωρίζοντας «ειδήσεις» από «φήμες» ή «αερολογίες».

Τα τελευταία 24ωρα πολλά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν ασαφείς δηλώσεις ενός νευροχειρούργου που ούτε καν κατονόμαζαν, προσπαθώντας να δραματοποιήσουν ακόμα περισσότερο την ήδη δραματική κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Στην προκειμένη περίπτωση, ο νευρολόγος στον οποίο πολλοί αναφέρθηκαν, ονομάζεται Peter Hamlyn και ειδικεύεται σε χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν στη σπονδυλική στήλη.

Όπως ενδεχομένως ήδη υποπτεύεστε, ο εν λόγω δόκτωρ δεν έχει καμία σχέση με το ιατρικό επιτελείο που φροντίζει τον Schumi, δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 και δεν έχει καμία πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα του.

Απλά, κλήθηκε από τη βρετανική εφημερίδα Express να σχολιάσει ως… ειδικός επί του θέματος. Όπως για παράδειγμα θα μπορούσε να κάνει ένας Έλληνας συνάδελφός του, σε πάνελ μεσημεριανής εκπομπής. Χωρίς βέβαια αυτό να μειώνει με κάποιο τρόπο τις γνώσεις και τις ικανότητές του.

Advertisement

schumi-baractest12-drive-car640

Βάσει της προσωπικής του λοιπόν εμπειρίας, ο Hamlyn είπε: «Αν μελετήσετε τις ιστορίες των ανθρώπων που έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, όποιοι από αυτούς ανάρρωσαν σε ικανοποιητικό βαθμό, χρειάστηκαν χρόνια για να το πετύχουν. Με το πέρασμα του χρόνου, τα όποια ερωτήματα περί επιβίωσης, μετατρέπονται σε ερωτήματα περί ποιότητας ζωής».

Advertisement

Όλα αυτά, την ώρα που από επίσημα χείλη, δεν έχουμε καμία πρόσφατη ενημέρωση. Και φυσικά, επειδή πολλά τραγελαφικά γράφονται από εδώ και από εκεί, η εκπρόσωπος της οικογένειας Schumacher, Sabine Kehm, προφανώς δεν θα μπαίνει στη διαδικασία να διαψεύδει ή να σχολιάζει κάθε άποψη και τοποθέτηση ιατρού, σε σκανδαλοθηρικά έντυπα ή κουτσομπολίστικες εκπομπές ανά τον κόσμο.