Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Max Verstappen μιλά για τη νίκη του (video)

Ελλάδα 0:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Max Verstappen μιλά για τη νίκη του (video)

FORMULA 1

O Max Verstappen μιλά για τη νίκη του (video)

FORMULA 1

Λίγες ώρες μετά το ραντεβού του με την ιστορία ο 18χρονος Ολλανδός Max Verstappen μίλησε στην κάμερα της ομάδας για το Ισπανικό GP της F1, στο οποίο σημείωσε την 1η του νίκη στο ντεμπούτο του με τη Red Bull Racing. Πέρα απ’ όλα τα άλλα εντυπωσιάζει με την ωριμότητα των απαντήσεών του.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Πως νιώθεις μετά την πρώτη σου νίκη;
Νιώθω θαυμάσια, είναι η πρώτη μου νίκη ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω πραγματικά. Ήταν ένας θαυμάσιος αγώνας, πιεζόμουν απ’ αυτούς που ακολουθούσαν και τελικά συνέβη το απίστευτο.

Τι προσδοκίες είχες πριν την εκκίνηση;
Δεν είχα προσδοκίες πριν την εκκίνηση, ήθελα απλά έναν καθαρό αγώνα μια καλή εκκίνηση. Όλα άλλαξαν όταν χτύπησαν μεταξύ τους οι Mercedes και βγήκαν. Τότε σκέφτηκα ότι ήταν πιθανό ν’ ανέβω στο βάθρο. Τελικά πήρα τη νίκη οπότε είναι απλά απίστευτο.

Advertisement
Advertisement

Πως ήταν ο αγώνας;
Καλά πήγα, εκκίνησα καλά, έχασα μια θέση στην πρώτη στροφή αλλά την ανέκτησα αμέσως στην 3η στροφή. Μετά στο πρώτο μέρος ακολουθούσα το Daniel (Ricciardo), μετά όταν βάλαμε τη μέση γόμα τον έφτασα και καθυστερούσα. Κατάφερα να διαχειριστώ πολύ καλά τα ελαστικά. Μετά την τελευταία αλλαγή ήξερα πως μ’ αυτά τα ελαστικά θα πηγαίναμε ως το τέλος και ότι αυτό ήταν το μεγάλο ζητούμενο. Τελικά κατάφερα να το κάνω οπότε ήταν σπουδαίος αγώνας.

verstappen-spain16-CELEB-c640
O Verstappen πανηγυρίζει την 1η του νίκη με τους μηχανικούς της Red Bull Racing

Τι πρόσεχες στο τελευταίο μέρος;
Πρόσεχα να μην μπλοκάρω τους τροχούς, να έχω καλές εξόδους από τα σικέιν ώστε να μειώνω την πίεση.

Advertisement

Πότε άρχισες να σκέφτεσαι τη νίκη;
Στους τελευταίους 5 γύρους άρχισα να σκέφτομαι πως πρέπει να κερδίσω αυτό τον αγώνα. Έβλεπα πως και ο Kimi (Raikkonen) είχε αντίστοιχα προβλήματα με τα ελαστικά, προσπαθούσα να μη κάνω λάθη, να βγαίνω καλά από την τελευταία στροφή πριν την ευθεία, αυτό μου έδωσε τη νίκη.

Δε σου αποσπόταν έτσι η προσοχή σου;
Ναι και γι’ αυτό προσπαθείς να μην το σκέφτεσαι και να επικεντρώνεσαι σ’ αυτό που έχεις να κάνεις εκείνη τη στιγμή. Το σκέφτεσαι για μια στιγμή και μετά συγκεντρώνεσαι πάλι πλήρως.

Advertisement

verstappen-spain16-jos-a640
O γιός του Jos με τον πατέρα του και το βαρύτιμο τρόπαιο.

Πως αντέδρασε ο πατέρας σου;
Ο πατέρας μου νομίζω πως έκλαιγε ήταν απίστευτα χαρούμενος καθώς επιπλέον είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει ποτέ πετύχει Ολλανδός. Ο πατέρας μου είχε τερματίσει 3ος δυο φορές, είναι απίστευτο κατόρθωμα από την πλευρά μας. Με βοήθησε πολύ στο ξεκίνημα της καριέρας μου με έφτασε στη F1, αν δεν ήταν αυτός δε θα είχα πάρει αυτή τη νίκη σήμερα.

Μπορείς να μπεις στη θέση του;
Προφανώς σημαίνει πολλά γι’ αυτόν αυτή η νίκη, ήθελε να γίνω καλύτερος απ’ αυτόν και σήμερα αυτό επετεύχθη οπότε νομίζω πως είναι πολύ περήφανος.

Advertisement

Είσαι ο νεότερος στην ιστορία που έχει κερδίσει Grand Prix…
Για να είμαι ειλικρινής είναι ωραίο ρεκόρ αλλά δεν έχει σημασία σε τι ηλικία βρίσκεσαι σημασία έχει η νίκη.

Πάντα η πρώτη νίκη είναι ιδιαίτερη…
Φυσικά αισθάνεσαι κάτι ξεχωριστό, επίσης υπήρχαν και πολλοί Ολλανδοί φίλαθλοι εδώ που πανηγύρισαν οπότε αυτό ήταν απίστευτο.

verstappen-spain16-patoma640

Τι να περιμένουμε για τον επόμενο αγώνα στο Μονακό;
Για να είμαι ειλικρινής δε ξέρω. Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν σπουδαίο, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο Μονακό, δεν ξέρω. Το μονοθέσιο πρέπει να είναι ταχύτερο οπότε ας περιμένουμε να δούμε.

Τι στόχο έχεις εκεί;
Ο πρώτος στόχος στο Μονακό είναι να αποφύγεις τους τοίχους αν το καταφέρω αυτό θα ήθελα να βρεθώ στο βάθρο.

Τι έμαθες στην Ισπανία;
Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν σπουδαίο έμαθα πολλά, δεν είναι σύνηθες να αγωνίζεσαι πρώτη φορά σε μια καινούργια ομάδα και να κερδίζεις τον αγώνα.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης που δημοσιοποίησε η Red Bull.