Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Hamilton ανανέωσε με τη Mercedes

Ελλάδα 1:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Hamilton ανανέωσε με τη Mercedes

FORMULA 1

Ο Hamilton ανανέωσε με τη Mercedes

FORMULA 1

Μετά από μήνες αναμονής, ο Lewis Hamilton έδωσε τέλος στα σενάρια και υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Mercedes-AMG Petronas! Αυτό θα έχει διετή διάρκεια και ο Βρετανός θα παραμείνει ντυμένος στα ασημί έως το τέλος του 2020.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όχι τυχαία, τότε αλλάζει και ο κύκλος των τεχνικών κανονισμών, όταν και αναμένεται να δούμε πολλές διαφοροποιήσεις στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται ήδη στην έκτη του σεζόν με τη γερμανική ομάδα, με την οποία έχει ήδη κατακτήσει 44 νίκες και 3 παγκόσμιους τίτλους.

Αριθμοί που τον έχουν χρίσει τον πιο επιτυχημένο οδηγό στην ιστορία της μάρκας. Ενώ πρέπει παράλληλα να σημειωθεί πως ο Hamilton ανήκει στην αγωνιστική «οικογένεια» της Mercedes δύο δεκαετίες, μιας και το μονοπάτι προς τη Formula 1, τα πρώτα βήματα εκεί, οι πρώτες επιτυχίες και φυσικά ο πρώτος τίτλος, ήρθαν μέσω της McLaren – τότε βασικό συνεργάτη της μάρκας. Και οι 65 νίκες της καριέρας του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν… powered by Mercedes.

Advertisement
Advertisement

«Αυτή η επέκταση ήταν τυπικό ζήτημα καθώς καθίσαμε με τον Toto (Wolff, επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes) το Χειμώνα και συμφωνήσαμε. Είναι καλό που πλέον έχουμε υπογράψει, έχουμε ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας και μπορούμε να επικεντρωθούμε στη δουλειά. Είμαι μέλος της αγωνιστικής οικογένειας της Mercedes 20 χρόνια και ποτέ μου δεν ήμουν πιο χαρούμενος εντός μίας ομάδας απ’ ότι τώρα. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, εντός και εκτός πίστας και ανυπομονώ για μελλοντικές νίκες και επιτυχίες, με το τριάκτινο αστέρι να λάμπει ακόμα περισσότερο. Είμαι πεπεισμένος πως η Mercedes αποτελεί την ιδανική ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Παρότι έχουμε ζήσει πολλές επιτυχίες μαζί από το 2013, όλοι είναι διψασμένοι για νέες επιτυχίες – από τον Dr Zetsche και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Daimler, τον Toto και τη διοίκηση της ομάδας αλλά και κάθε μέλος της που συναντώ στους διαδρόμους των εγκαταστάσεων σε Brixworth και Brackley. Το πάθος του ανταγωνισμού που καίει μέσα μου, είναι ανάλογο σε κάθε μέλος αυτού του ομίλου. Πάντα κυνηγάμε την επόμενη βελτίωση και προσπαθούμε ακόμα πιο σκληρά για να βρεθούμε στην κορυφή. Ανυπομονώ να δω τι άλλο μπορούμε να πετύχουμε μαζί τις επόμενες δυόμιση σεζόν», ανέφερε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Advertisement

Από την πλευρά των πρωταθλητών, για τη νέα συμφωνία μίλησε ο Wolff: «Συμφωνούσαμε σε γενικές γραμμές με τον Lewis από την πρώτη φορά που κάτσαμε να συζητήσουμε για αυτό το νέο συμβόλαιο, μετά το τέλος της περασμένης σεζόν. Προφανώς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και εικασίες σχετικά με την όλη τη διαδικασία και είναι καλό που φτάσαμε σε ανακοινώσεις και τα αφήνουμε όλα αυτά πίσω μας. Υπογράψαμε τα τελικά έγγραδα αυτή την εβδομάδα. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πει κάποιος για την καριέρα του Lewis στην F1 που δεν έχουν ειπωθεί ήδη. Είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του σπορ και τα επιτεύγματά του τα λένε όλα. Και είμαι σίγουρος πως έχουμε ακόμα μερικά σπουδαία κεφάλαια να γράψουμε μαζί στην αγωνιστική ιστορία».

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με τον έτερο οδηγό της ομάδας, Valtteri Bottas, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται επίσης στο τέλος της σεζόν που διανύεται. Ωστόσο, με τον Hamilton να παραμένει στο κόκπιτ του, ουσιαστικά μπαίνει τέλος σε όποια σενάρια… ντόμινο αλλαγών στις μεγάλες ομάδες της Formula 1.

Με άλλα λόγια, ο Daniel Ricciardo –αν δεν θέλει να είναι Νο2 στο πλευρό του Hamilton στη Mercedes ή του Sebastian Vettel στη Ferrari-, θα πρέπει να παραμείνει στη Red Bull Racing.