Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Enzo θα έδειχνε περισσότερο σεβασμό στον Vettel

Ελλάδα 10:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Enzo θα έδειχνε περισσότερο σεβασμό στον Vettel

FORMULA 1

Ο Enzo θα έδειχνε περισσότερο σεβασμό στον Vettel

FORMULA 1

Καυστικός έναντι της Scuderia Ferrari παρουσιάστηκε το πρώην μέλος της και συνεργάτης του θρυλικού Enzo, Mauro Forghieri.

Advertisement
Advertisement

Ο Ιταλός που είχε ενεργό ρόλο στην ιταλική ομάδα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και είναι γνωστός ως ο άνθρωπος που ουσιαστικά εισήγαγε τη χρήση πίσω αεροτομών στη Formula 1, τόνισε τους λάθος χειρισμούς που γίνονται από τη διοίκηση της δημοφιλούς ομάδας σε σχέση με τον Sebastian Vettel.

«Δεν θέλω να ανακατεύω τον Enzo Ferrari, ακριβώς επειδή τον γνώριζα πολύ καλά και ξέρω πως του χρεώνουν πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ. Είμαι σίγουρος πως θα χειριζόταν το διαζύγιο με τον Vettel πολύ διαφορετικά. Θα του φερόταν με πολύ περισσότερο σεβασμό», είπε ο 85χρονος σε συνέντευξή του στον καταξιωμένο Ιταλό δημοσιογράφο, Leo Turrini.

vettel-monza20-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Ο Vettel εντάχθηκε στο δυναμικό του Μαρανέλο το 2015 αλλά παρότι αρχικά φαινόταν πως η ομάδα είχε μπει στη σωστή ρότα, ουδέποτε κατάφερε να αμφισβητήσει μέχρι τέλους την υβριδική κυριαρχία της Mercedes. Έτσι, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής αποχωρεί στο τέλος της σεζόν, χωρίς να έχει πετύχει το στόχο του – να επαναφέρει τη Ferrari στην κορυφή.

Για πολλούς, ο τρόπος με τον οποίο η Scuderia άλλαξε στάση απέναντί του και αποφάσισε να μην επεκτείνει τη μεταξύ τους συνεργασία αλλά κυρίως τα προβλήματα επικοινωνίας/συνεργασίας που είναι έκδηλα έκτοτε, προκαλούν δυσαρέσκεια. Μία δυσαρέσκεια που ίσως, θα είχε αποτραπεί αν στο «τιμόνι» αυτής της ιστορικής ομάδας βρισκόταν μία προσωπικότητα αντάξια του ιδρυτή της.

Τη θέση του Γερμανού στο πλευρό του Charles Leclerc, θα πάρει ο Carlos Sainz.

Advertisement

vettel-gb20-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του Grand Prix Βελγίου

Advertisement

Όταν η McLaren ήθελε δίδυμο Hamilton-Vettel

Με θεατές το Grand Prix του Μουτζέλο