Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τη γλίτωσαν με πρόστιμο Alonso και Ferrari

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τη γλίτωσαν με πρόστιμο Alonso και Ferrari

FORMULA 1

Τη γλίτωσαν με πρόστιμο Alonso και Ferrari

FORMULA 1

Πολλή δουλειά είχαν οι αγωνοδίκες του Ουγγρικού Grand Prix, με τους Φερνάντο Αλόνσο και Ferrari να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων τους μετά το πέρας του αγώνα. Αιτία, η χρήση DRS από πλευράς Ισπανού σε μη ενδεδειγμένα σημεία της πίστας. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Θεωρητικά το κινούμενο στέλεχος της πίσω αεροτομής, η χρήση του οποίου μειώνει τις αεροδυναμικές αντιστάσεις και αυξάνει την τελική ταχύτητα του μονοθεσίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε συγκεκριμένα σημεία της πίστα, σε συγκεκριμένες στιγμές και μόνο όταν το μονοθέσιο είναι σε απόσταση κάτω του 1sec από το προπορευόμενο. Στη περίπτωση του Αλόνσο, το σύστημα ενεργοποιήθηκε τρεις φορές σε περιπτώσεις που δεν ήταν αρκετά κοντά στον αντίπαλο του.

Τα παραπάνω οδήγησαν σε χρηματικό πρόστιμο της τάξης των €15,000 στην ιταλική ομάδα κι όχι κάποια ποινή στον Ισπανό που διατήρησε την πέμπτη θέση. Κι αυτό διότι κρίθηκε πως όταν η Ferrari αντιλήφθηκε πως το DRS στην F138 του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή λειτουργούσε με ρυθμίσεις δοκιμών και όχι αγώνα, τον ενημέρωσαν ώστε να μη γίνει περαιτέρω χρήση εκτός των ενδεδειγμένων σημείων.

Παράλληλα, κρίθηκε πως το πλεονέκτημα που είχε ο Αλόνσο από αυτές τις 3 χρήσεις του συστήματος, δεν ήταν άνω του ενός δευτερολέπτου στο σύνολο, άρα δεν τον βοήθησε ουσιαστικά στον αγώνα.

Advertisement
Advertisement