Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Renault αποκάλυψε τον κινητήρα του 2014!

Ελλάδα 4:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Renault αποκάλυψε τον κινητήρα του 2014!

FORMULA 1

H Renault αποκάλυψε τον κινητήρα του 2014!

FORMULA 1

Όπως ίσως γνωρίζετε τα πάντα αλλάζουν όσον αφορά στους κινητήρες της F1, την επόμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

[dcs_span color=”#2366EB” ]TOY Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ[/dcs_span]

Οι φετινοί ατμοσφαιρικοί κινητήρες V8, 2.4lt με απόδοση 750PS θα περάσουν στην ιστορία μετά από 12 αγώνες και τη θέση τους θα πάρουν οι νέοι υβριδικοί υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες V6, 1.6lt απόδοσης περίπου 600PS όσον αφορά στο θερμικό κινητήρα και άλλων 131PS από το σύστημα KERS.

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής κινητήρων θα προμηθεύει του χρόνου με αυτά τα μοτέρ τις ομάδες των Red Bull, Toro Rosso και Caterham. Ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα σχέδια της Lotus που είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιεί επίσης αυτόν τον κινητήρα. Η Williams που φέτος αγωνίζεται με κινητήρες Renault από του χρόνου θα χρησιμοποιεί κινητήρες Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Ο Αλαίν Προστ εκπροσωπώντας την Renault είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης: “Από του χρόνου οι κινητήρες επανέρχονται στο προσκήνιο. Δε θα είναι μόνο η καρδιά του μονοθεσίου αλλά και η καρδιά του αθλήματος”.

Ο υπεύθυνος για την εξέλιξη του κινητήρα Ρομπ Ουάιτ σχολίασε σχετικά: “Ο ήχος του κινητήρα πηγάζει από την εξάτμιση, την εισαγωγή και τα μηχανικά μέρη. Στους θερμικούς κινητήρες κυριαρχεί η εξάτμιση αλλά και οι άλλες δυο πηγές έχουν το ρόλο τους. Κάποιοι μπορεί να αρχίσουν να νοσταλγούν τον ήχο των V8 κινητήρων αλλά αυτό είναι υποκειμενικό θέμα. Οι νέοι κινητήρες ακούγονται δυνατά και σίγουρα πρόκειται για τον ήχο του μέλλοντος”.

Advertisement

Η Renault δημοσιοποίησε το πώς ακούγεται ο κινητήρας της, μπορείτε να τον ακούσετε κάνοντας κλικ εδώ

Advertisement