Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Horner: Μπορούσε να μείνει ο Webber

Ελλάδα 1:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Horner: Μπορούσε να μείνει ο Webber

FORMULA 1

Horner: Μπορούσε να μείνει ο Webber

FORMULA 1

Τη πεποίθηση του πως ο Mark Webber ήταν ακόμα άκρως ανταγωνιστικός και πως θα μπορούσε να παρατείνει τη καριέρα του στη Formula 1, εξέφρασε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner. Ωστόσο ο Αυστραλός, ήδη ασχολείται με το WEC και την Porsche.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Τους δύο συνδέει φιλία ετών, εκτός άλλωστε από τη σχέση διευθυντή/οδηγού στην αυστριακή ομάδα, ήταν και συνεργάτες έχοντας από κοινού ομάδα στο GP2. Δεν ήταν άλλωστε μυστικό πως στις όποιες εντάσεις εντός των τειχών τα προηγούμενα χρόνια στη Red Bull Racing, ο Webber είχε έναν «εχθρό» στο πρόσωπο του Helmut Marko κι ένα «σύμμαχο» σε αυτό του Horner.

O Βρετανός τεχνικός, μίλησε στο βρετανικό περιοδικό Autosport για τον 37χρονο οδηγό και μεταξύ άλλων τόνισε: «Αν επέλεγε να συνεχίσει στη Formula 1, σίγουρα είχε τα φόντα και τη ταχύτητα να το κάνει. Παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το πρόβλημα με τον Mark ήταν πως έπαψε να είναι ερωτευμένος με τη Formula 1 και πως ένιωθε έτοιμος για μία νέα πρόκληση στη καριέρα του. Είναι ενθουσιασμένος γι’ αυτή και ήταν η κατάλληλη στιγμή να αλλάξει παραστάσεις».

Advertisement
Advertisement

O Webber συμμετείχε σε 217 Grand Prix, κέρδισε 9 από αυτά, πανηγύρισε 13 pole positions, ανέβηκε 42 φορές στο βάθρο, σημείωσε 19 φορές τον ταχύτερο γύρο ενώ ευνοούμενος κι από το νέο βαθμολογικό σύστημα, ξεπέρασε τους 1000 κερδισμένους βαθμούς. Τη θέση του στο πλευρό του Sebastian Vettel θα πάρει ο Daniel Ricciardo.