Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Ricciardo στη θέση του Webber!

Ελλάδα 5:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Ricciardo στη θέση του Webber!

FORMULA 1

O Ricciardo στη θέση του Webber!

FORMULA 1

Όπως ίσως γνωρίζετε ο 37χρονος Αυστραλός πιλότος έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη Formula 1 στο τέλος της χρονιάς. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Μαρκ Γουέμπερ που αγωνίζεται με τα χρώματα της Red Bull από το 2007 έχει σημειώσει 9 νίκες, 11 pole και έχει ανέβει συνολικά 37 φορές στο βάθρο για λογαριασμό της ομάδας.

Το 2010 έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά το πάθος του για το mountain bike, μια πτώση και ένας σπασμένος ώμος πιθανόν του στέρησαν τη δυνατότητα να το κατακτήσει.

Όπως και να έχει ο Αυστραλός πιθανόν απηυδισμένος μετά τα γεγονότα στη Μαλαισία όπου ο Φέτελ παράκουσε τις εντολές της ομάδας, πήρε τη νίκη και έμεινε ατιμώρητος, ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό, ότι το 2014 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Porsche στα σπορ πρωτότυπα.

Advertisement
Advertisement

Έτσι ξεκίνησε η silly season του καλοκαιριού με τους Αλόνσο και Ράικονεν σύμφωνα με τον Τύπο να ερίζουν για τη θέση η οποία όπως ήταν απολύτως λογικό και το είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή καλύφθηκε εσωτερικά από το φέρελπι ταλαντούχο πιλότο της Toro Rosso τον Ντανιέλ Ρικιάρντο.

Ο 24χρονος Αυστραλός, συμπατριώτης του Γουέμπερ που φέτος έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με τα χρώματα της Toro Rosso, αγωνίζεται για 3η χρονιά στη F1. Φέτος έχει πάρει 12 βαθμούς 2 περισσότερους απ’ ότι όλη τη χρονιά πέρυσι.

Ο Ρικιάρντο που προέρχεται από την ακαδημία οδηγών της Red Bull πήρε το πρωτάθλημα στη βρετανική F3 το 2009 και στη Formula Renault το 2008.

Advertisement

H Red Bull ανακοίνωσε την εσωτερική αυτή μετακίνηση με ένα εντυπωσιακό βίντεο. Ο Ρικιάρντο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τα χρώματα της ομάδας το 2014 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 16 Μαρτίου εμπρός στους συμπατριώτες του στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.