Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μετά το τέλος της σεζόν θα κριθεί ο Albon

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετά το τέλος της σεζόν θα κριθεί ο Albon

FORMULA 1

Μετά το τέλος της σεζόν θα κριθεί ο Albon

FORMULA 1

Μετά το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, δέκατο-έβδομο και τελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα παρθούν οι αποφάσεις για το οδηγικό δίδυμο της Red Bull Racing για την επόμενη σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Ο Alex Albon βρίσκεται υπό πίεση και κατά γενική ομολογία τα… ψωμιά του στους τετράκις πρωταθλητές είναι λίγα, αφού είναι σταθερά πολύ πίσω από τον Max Verstappen, χωρίς να συνεισφέρει τα αναμενόμενα σε ομαδικό επίπεδο.

Ωστόσο η διοίκηση της ομάδας, διά στόματος του επικεφαλής του αγωνιστικού προγράμματος της Red Bull, Helmut Marko, αρνήθηκε να τον ξεγράψει από τώρα.

«Όπως έχουμε πει, η αξιολόγηση της κατάστασης θα γίνει μετά τον τελευταίο αγώνα, στο Άμπου Ντάμπι. Στην Τουρκία ο Albon είχε σχετικά καλό αγώνα μέχρι τη στιγμή του τετ α κε αλλά θα αποφασίσουμε μετά το τέλος της σεζόν. Όχι άμεσα», είπε ο Marko στο Sky Deutschland.

Advertisement
Advertisement

albon-turkey20-a1000x600

Πάντως ο Αυστριακός σημείωσε πως ο Ταϊλανδός οδηγός πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία για ένα βάθρο. Και πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως για να δηλώσει προσφάτως δημοσίως πως μπορεί να ανοίξει η πόρτα της Red Bull για οδηγό εκτός ακαδημίας, οι εξελίξεις έχουν σε μεγάλο βαθμό δρομολογηθεί.

Το θέμα είναι, σε αυτή την περίπτωση, ποιον εκ των Sergio Perez και Nico Hulkenberg που φέρονται ως οι δύο υποψήφιοι, θα διαλέξει για teammate του Verstappen το 2021. Με τον Γερμανό να είναι ξεκάθαρα η επιλογή του Ολλανδού ηγέτη των «ταύρων».

Advertisement

Μετά τους πρώτους 14 αγώνες του 2020, ο Albon έχει μαζέψει μόλις 70 πόντους, με μοναδικό βάθρο αυτό του Grand Prix της Τοσκάνης. Την ίδια ώρα, ο Verstappen έχει 170, με μία νίκη και οκτώ ακόμα παρουσίες στο Top-3.

albon-emilia-romagna20-c1000tall

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
F1 Vlog για το… μπακλαβά Grand Prix (vid)

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για το Grand Prix Τουρκίας

Advertisement