Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Jos Verstappen θέλει τον Hulkenberg στη Red Bull

Ελλάδα 18:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Jos Verstappen θέλει τον Hulkenberg στη Red Bull

FORMULA 1

O Jos Verstappen θέλει τον Hulkenberg στη Red Bull

FORMULA 1

Μετά τον Max Verstappen, ήρθε η σειρά του μπαμπά του και βετεράνου οδηγού της Formula 1, Jos, να πάρει θέση για τη θέση δεύτερου οδηγού στη Red Bull Racing το 2021.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, ο Alex Albon βρίσκεται σε δυσχερή θέση αφού μετά από τους πρώτους 13 αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, έχει μόλις 64 βαθμούς στο ενεργητικό του. Επίσημα έχει περιθώριο μέχρι το τέλος της σεζόν για να πείσει την ομάδα να τον κρατήσει.

Ωστόσο, ο Ταϊλανδός φέρεται να αποτελεί «καμένο χαρτί», με τον επικεφαλής του προγράμματος Formula 1 της Red Bull, Helmut Marko, να δηλώνει δημοσίως και για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας (αν εξαιρεθεί ο David Coulthard που ηγήθηκε της προσπάθειας κατά την είσοδό της στο σπορ) πως αν τεθεί εκτός κάδρου ο Albon, θα επιλεχθεί οδηγός εκτός της Red Bull Junior Team.

hulk-gb20-b1000x600

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, έναν εκ των Nico Hulkenberg και Sergio Perez που φέρονται να ερίζουν για τη θέση στο πλευρό του Verstappen. Και εκεί, η οικογένεια του Ολλανδού, έχει ξεκάθαρη προτίμηση.

«Οι επιλογές είναι τρεις: Albon, Hulkenberg ή Perez. Κι εγώ έχω την ίδια προτίμηση με τον Max. Χρειάζεται έναν δυνατό teammate, που να μπορεί να επηρεάζει θετικά τη στρατηγική της ομάδας αλλά και να προσφέρει περισσότερα δεδομένα από τις δοκιμές. Αν έχεις δύο οδηγούς που να μπορούν να δοκιμάζουν δύο διαφορετικά πράγματα, μαθαίνεις περισσότερα», είπε ο “Jos the Boss” στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο Ziggo Sport.

hulk-gb20-a1000x600

O Hulkenberg είναι η επιλογή της… οικογένειας Verstappen!

Έπειτα, ο 48χρονος αναφέρθηκε και στην επόμενη σεζόν και τις ελπίδες που έχει ο Max να σπάσει την κυριαρχία της Mercedes AMG F1 και του Lewis Hamilton.

Advertisement

«Ίσως υπάρχουν νέες ευκαιρίες τη νέα σεζόν. Πρέπει όμως να βελτιωθούν το μονοθέσιο και ο κινητήρας. Θα έχουμε εντελώς νέο κινητήρα την επόμενη σεζόν, που είναι ήδη καλύτερος από αυτό που έχουμε τώρα, πράγμα θετικό. Όμως κι ο ανταγωνισμός, δεν μένει στάσιμος. Φέτος είναι μία δύσκολη σεζόν. Έχουμε τέσσερις εγκαταλείψεις – τρεις στην Ιταλία και έναν στην Αυστρία. Όμως παρατηρούμε πως πλησιάζουμε τους βασικούς μας αντιπάλους. Ας ελπίσουμε να έχουμε καλύτερο μονοθέσιο του χρόνου, ώστε ο Max να μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο», τόνισε ο μπαμπάς Verstappen.

jos-belgium15-max-a1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ο Hamilton «απειλεί» με αποχώρηση από την F1

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο NewsAuto!

Advertisement