Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Περιμέναμε πιο γρήγορες τις Ferrari

Ελλάδα 6:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Περιμέναμε πιο γρήγορες τις Ferrari

FORMULA 1

Mercedes: Περιμέναμε πιο γρήγορες τις Ferrari

FORMULA 1

Οι Hamilton και Rosberg εκκινούν σήμερα από την πρώτη σειρά όπως συνήθως φέτος, αλλά η διαφορά από τη Ferrari του Vettel είναι στα 355 χιλιοστά. Αρκετά μεγάλη αν υπολογίσει κανείς πως οι χρόνοι στην πίστα του Red Bull Ring είναι στο 1:08.5 καθώς το μήκος είναι πιο μικρό από άλλες πίστες (4.326m).

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μιλώντας σχετικά ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff σημείωσε: “Μας εξέπληξε η διαφορά από το Σεμπάστιαν στις δοκιμές, είμαι σίγουρος πως θα είναι πολύ κοντά μας στον αγώνα, ευτυχώς είμαστε μπροστά στην εκκίνηση”. Ο Wolff στάθηκε στην απόφαση της Ferrari να κάνει γρήγορο γύρο με τη μια τη στιγμή που στη Mercedes χρειάζονταν 3 γύρους για να ζεστάνουν τα λάστιχα.

Ο Vettel εξήγησε: “Είμαστε έτοιμοι να τους κοντράρουμε. Ελπίζω στον αγώνα να είμαστε πιο κοντά τους. Ήμασταν γρήγοροι από τον πρώτο γύρο στις δοκιμές είμαι χαρούμενος μ’ αυτή την επιλογή. Κάναμε αυτό που νομίζαμε καλύτερο για μας”.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο Vettel να θεωρούσε πως το καλύτερο γι’ αυτόν ήταν προσπάθεια από τον πρώτο γύρο, ο Raikkonen από την άλλη όμως όπως αποκάλυψε μετά τις δοκιμές είχε σα σχέδιο με την ομάδα να κάνουν την καλή προσπάθεια στον τρίτο γύρο. Δυστυχώς όμως για το Φινλανδό άργησαν να τον βγάλουν από τα πιτ και δεν υπήρχε χρόνος για 3 γύρους. Έτσι αποκλείστηκε από το Q1 και σήμερα μετά την εφαρμογή των ποινών εκκινεί από την 14η θέση μετά την εφαρμογή των ποινών σε Red Bull και McLaren για αλλαγή εξαρτήματος στη μονάδα ισχύος.

Ο Raikkonen κατηγόρησε ευθέως την ομάδα: “Άργησαν να με βγάλουν, δε με ενημέρωσαν για αλλαγή σχεδίου και έτσι χάσαμε την ευκαιρία να προκριθούμε. Κρίμα γιατί έχουμε ένα καλό μονοθέσιο που έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή”.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σήμερα την προσπάθεια του Φινλανδού να φτάσει στους βαθμούς. Ο Vettel που εκκινούσε από παρόμοια θέση στον Καναδά τερμάτισε 5ος εκεί.
Σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία για το Γερμανό με τη Ferrari να κοντράρει τις Mercedes. Μετά από ενδελεχή ανάλυση σε χρόνους γύρους και ιδιότητες των ελαστικών λέμε με βεβαιότητα: “Όσο πιο πολύ ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία οδοστρώματος τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει ο Vettel με τη μαλακή γόμα να κοντράρει το ρυθμό των Mercedes”.

Advertisement

Η τελική σημερινή σειρά εκκίνησης μετά την εφαρμογή των ποινών:

Οδηγός Ομάδα
 1.  Lewis Hamilton Mercedes
 2.  Nico Rosberg Mercedes
 3.  Sebastian Vettel Ferrari
 4.  Felipe Massa Williams-Mercedes
 5.  Nico Hulkenberg Force India-Mercedes
 6.  Valtteri Bottas Williams-Mercedes
 7.  Max Verstappen Toro Rosso-Renault
 8.  Felipe Nasr Sauber-Ferrari
 9.  Romain Grosjean Lotus-Mercedes
10.  Pastor Maldonado Lotus-Mercedes
11.  Marcus Ericsson Sauber-Ferrari
12.  Carlos Sainz Jr Toro Rosso-Renault
13.  Sergio Perez Force India-Mercedes
14.  Kimi Raikkonen Ferrari
15.  Daniil Kvyat Red Bull-Renault
16.  Roberto Merhi Marussia-Ferrari
17.  Will Stevens Marussia-Ferrari
18.  Daniel Ricciardο Red Bull-Renault*
19.  Fernando Alonso McLaren-Honda**
20.  Jenson Button McLaren-Honda***

* + 5s pitstop ποινή
** + drive-through ποινή
*** + 10s stop/go ποινή

Advertisement