Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τέλος η σεζόν για τον Raikkonen!

Ελλάδα 21:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος η σεζόν για τον Raikkonen!

FORMULA 1

Τέλος η σεζόν για τον Raikkonen!

FORMULA 1

Πρόωρο φινάλε στη σεζόν του 2013 αλλά και τη συνεργασία με τη Lotus για τον Κίμι Ράικονεν! Ο Φινλανδός θα χειρουργηθεί για να απαλλαχθεί από το πρόβλημα στην πλάτη που τον ταλαιπωρεί και θα απουσιάσει από τα Grand Prix σε Ώστιν και Ιντερλάγκος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Όλα αυτά ενώ οι διαπραγματεύσεις του Φινλανδού και των μάνατζερ του με τη διοίκηση της νυν ομάδας του έδειχναν να έχουν λάβει αίσιο τέλος, ύστερα από την επίτευξη διακανονισμού για τη καταβολή των χρημάτων του οφείλονταν. Να όμως που στη Formula 1, όπως έχει πολλάκις αποδειχθεί στο παρελθόν, όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα.

Η αρχική πρόθεση του 34χρονου ήταν να προχωρήσει σε αυτή την επέμβαση μετά το τέλος της σεζόν αλλά καθώς εκτιμάται πως η περίοδος αποθεραπείας είναι τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά το ξεκίνημα της νέας του συνεργασίας με τη Ferrari. Μη ξεχνάτε πως φέτος οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης αρχίζουν νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, στις 28 Ιανουρίου (σ.σ. στην πίστα της Χερέθ ντε λα Φροντέρα).

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, ίσως η καθυστέρηση στην επίτευξη οριστικής συμφωνίας ανάμεσα στη Lotus και τη Quantum Motorsports για την εξαγορά του 35% της ομάδας, συμφωνία που επί της ουσίας έλυνε θεωρητικά το πρόβλημα ρευστότητας που επηρέαζε και τη… τσέπη του Κίμι, να των ώθησε σε αυτή την απόφαση.

Όπως λοιπόν ανέφερε πρώτη η Φινλανδική εφημερίδα Turun Sanomat (σ.σ. όπως συνήθως σε θέματα που αφορούν στον «Iceman» και επιβεβαίωσε στο περιοδικό Autosport ο μάνατζερ του Ράικονεν, Στιβ Ρόμπερτσον, η επέμβαση θα γίνει άμεσα, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Ακόμα η Lotus δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος, ούτε έχει διαρρεύσει αν θα εμπιστευτεί τη θέση του teammate του Ρομέν Γκροζάν, στον τρίτο της οδηγό και περυσινό πρωταθλητή του GP2 Series, Ντάβιντε Βαλσέκι.