Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το video άσεμνης συμπεριφοράς του Mazepin φέρνει πονοκεφάλους στην F1

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το video άσεμνης συμπεριφοράς του Mazepin φέρνει πονοκεφάλους στην F1

FORMULA 1

Το video άσεμνης συμπεριφοράς του Mazepin φέρνει πονοκεφάλους στην F1

FORMULA 1

Σάλο προκάλεσε η απερίσκεπτη ενέργεια του Nikita Mazepin, που ανέβασε στα social media video στο οποίο αγγίζει το στήθος μίας κοπέλας.

Advertisement
Advertisement

Ο Ρώσος που πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε πως το 2021 θα αγωνίζεται στον μαγικό κόσμο της Formula 1 ως οδηγός της Haas F1 Team, κάθεται στη θέση του συνοδηγού και προς το τέλος του εν λόγω instagram story, γυρίζει την κάμερα του κινητού στα πίσω καθίσματα, όπου βρίσκεται μία φίλη του.

Ο Ρώσος απλώνει το χέρι και επιμένει να αγγίξει το στήθος της, με εκείνη να αρνείται να ενδώσει. Βέβαια το video δεν έχει και ήχο άρα δεν έχουμε γνώση και της συνομιλίας τους.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα μοντέλο από τη Βενεζουέλα, το όνομά της είναι Alma del Caribe και όταν άρχισε να γίνεται ντόρος σχετικά με το video αυτό, έσπευσε να υποβαθμίσει το γεγονός και να υπερασπιστεί τον Mazepin, ανεβάζοντας στο προσωπικό της instragram τα παρακάτω λόγια.

 

View this post on Instagram
Advertisement

 

A post shared by Andrea D’lVal (@almadelcaribe)

Advertisement

«Ήθελα απλά να σας ενημερώσω πως εγώ κι ο Nikita είμαστε πολύ καλοί φίλοι, εδώ και πάρα πολύ καιρό και όσα είδατε στο video ήταν μία πλάκα. Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο και αυτό ήταν ένα αστείο μεταξύ μας. Ανέβασα το video στην “ιστορία” ως ένα εσωτερικό αστείο. Λυπάμαι πολύ. Σας υπόσχομαι πως είναι πολύ καλός άνθρωπος και δεν θα έκανε ποτέ τίποτα για να με βλάψει ή να με γελοιοποιήσει».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea D’lVal (@almadelcaribe)

Advertisement

Άσχετα με το πόση αλήθεια ή όχι έκρυβε αυτό το μήνυμα, η ζημιά είχε ήδη γίνει. Προς τιμή της, η ομάδα της Haas δεν… σφύριξε αδιάφορα και εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση επί του θέματος, η οποία ανέφερε: «Η Haas F1 Tram δε συγχωρεί τη συμπεριφορά του Nikita Mazepin στο video που δημοσιεύτηκε στα προσωπικά του social media. Επιπλέον, το ίδιο το γεγονός, πως δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απεχθές για την ομάδα μας. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί εσωτερικά και προς το παρόν δεν θα πραγματοποιηθεί άλλο σχόλιο σχετικά».

Κάπου εδώ πρέπει να τονίσουμε πως ο Mazepin επιλέχθηκε από τη Haas για… 35 εκατομμύρια λόγους. Τόσα φημολογείται πως είναι τα χρήματα που έδωσε στην αμερικανική ομάδα ο δισεκατομμυριούχος μπαμπάς του Nikita, Dmitry Mazepin. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αυτή η αυστηρή ανακοίνωση είναι ίσως ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει επί του θέματος μίας ομάδα με οικονομικά προβλήματα, που μάχεται για να επιβιώσει.

Λίγο μετά, ο 21χρονος που φέτος κέρδισε δύο αγώνες στο πλαίσιο της Formula 2, προχώρησε σε μία δημόσια συγνώμη. Συγκεκριμένα έγραψε: «Θέλω να απολογηθώ για τις πρόσφατες πράξεις μου, τόσο σε ότι αφορά στην ανάρμοστη συμπεριφορά μου όσο και για το γεγονός πως το video αυτό ανέβηκε στα social media. Λυπάμαι για όσους δικαίως προσβλήθηκαν από αυτά αλλά και για το γεγονός ότι ντρόπιασα τη Haas F1 Team. Πρέπει να λειτουργώ με υψηλότερα στάνταρ συμπεριφοράς ως οδηγός της F1 και αναγνωρίζω πως απογοήτευσα τόσο τον εαυτό μου, όσο και άλλους. Υπόσχομαι πως θα μάθω από αυτό».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πάντως, άσχετα με το αν η Haas είναι διατεθειμένη να ρισκάρει τα πολύτιμα ρούβλια της οικογένειας Mazepin, τα καμώματα του ταλαντούχου αλλά συνήθως ανεξέλεγκτου οδηγού, έχουν προβληματίσει ιδιαιτέρως τον οργανισμό της Formula 1 και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Σε μία σεζόν όπου το #weraceasone αποτελεί «σημαία» του σπορ, που ακολουθώντας ουσιαστικά τα βήματα του Lewis Hamilton τονίζει το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα παραπάνω αποτελούν σημαντικό αυτογκόλ. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρξουν επιπτώσεις από την πλευρά της FIA.

Θυμίζουμε το συμβάν πέρυσι στη Βραζιλία, με την αντιπαράθεση των Max Verstappen-Esteban Ocon μετά το τέλος του αγώνα. Όπου ο Ολλανδός υποχρεώθηκε σε κοινωνική εργασία γιατί σπρώχνοντας το Γάλλο, πέρασε λάθος μηνύματα. Άλλωστε όντας πρότυπα για εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο, αυτοί οι οδηγοί έχουν την ευθύνη των πράξεων και των συμπεριφορών τους.

Και ειδικά ο Mazepin, δείχνει σταθερά να μη γνωρίζει όρια. Κάποτε γρονθοκόπησε τον επίσης πρωταγωνιστή φέτος στη Formula 2, Callum Ilott ενώ πριν μερικούς μήνες, στο Σπα, τιμωρήθηκε γιατί φτάνοντας στο parc ferme, χτύπησε με φόρα την πινακίδα στάθμευσης του δεύτερου στην κατάταξη οδηγού, στέλνοντας τη στο δρόμο του Ιάπωνα Yuki Tsunoda που του είχε πάρει τη νίκη.

Μετά από όλα αυτά, το πιθανότερο είναι να τη γλιτώσει με κάποιες συστάσεις ή με κοινωνική εργασία. Όμως, μένει να αποδειχθεί, αν οι κινήσεις που θα γίνουν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, θα μπορέσουν να καλιμπράρουν τον ανεξέλεγκτο χαρακτήρα του κατά τ’ άλλα, ταλαντούχου Μοσχοβίτη.

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!