Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Ίμολα πρότεινε να πάρει τη θέση της Σαγκάης

Ελλάδα 6:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ίμολα πρότεινε να πάρει τη θέση της Σαγκάης

FORMULA 1

Η Ίμολα πρότεινε να πάρει τη θέση της Σαγκάης

FORMULA 1

Μπορεί το Grand Prix Κίνας να αναβλήθηκε λόγω της απειλής του κορωνοϊού όμως δεν αποκλείεται την Κυριακή του Πάσχα να έχουμε τελικά δράση από το μαγικό κόσμο της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Σε μία αναπάντεχη κίνηση, η πίστα της Ίμολα έθεσε υποψηφιότητα για να καλύψει το κενό που αφήνει στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού η απουσία τους αγώνα της Σαγκάης!

«Έχουμε καταθέσει αίτηση στην FIA και την F1 για να πάρουμε τη θέση του GP Κίνας. Ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση. Εκτιμώ πως θα είναι δύσκολο να οργανωθεί κάτι τέτοιο», είπε ο διευθυντής του ιταλικού σιρκουί, Roberto Marazzi στο RacingNews365.

Πράγματι, θα είναι αρκετά δύσκολο να στηθεί από το πουθενά ένας νέος αγώνας εντός δύο μηνών. Έχουμε να κάνουμε με την οργάνωση των Logistics των ομάδων, την απαιτούμενη συμφωνία για τα δικαιώματα φιλοξενίας Grand Prix, τα εισιτήρια κτλ. Ποτέ μη λες ποτέ όμως άρα αναμένουμε την επίσημη θέση της FIA και της Liberty Media.

Advertisement
Advertisement

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως το σιρκουί Enzo e Dino Ferrari που μέχρι το 2006 φιλοξενούσε το Grand Prix του Αγίου Μαρίνου, έχει πρόσφατα ανακαινιστεί και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις φιλοξενίας ενός αγώνα της F1, βρίσκεται δηλαδή σε στάνταρ επιπέδου Grade 1.

Κι αυτό διότι η Ίμολα προσπαθεί χρόνια τώρα να επιστρέψει στο καλεντάρι, επιδιώκοντας ακόμα και να «κλέψει» το ιταλικό Grand Prix από τη Μόντσα.

Ίμολα 2006, μία από τις μεγαλύτερες μάχες ανάμεσα στον Fernando Alonso και τον Michael Schumacher

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας
Αποκάλυψη για τη Red Bull RB16
Αυτή είναι η νέα Ferrari SF1000 (video)