Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η αποχώρηση Honda δεν… σπάει το συμβόλαιο του Verstappen

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αποχώρηση Honda δεν… σπάει το συμβόλαιο του Verstappen

FORMULA 1

Η αποχώρηση Honda δεν… σπάει το συμβόλαιο του Verstappen

FORMULA 1

Φως σχετικά με τους όρους συμβολαίου συνεργασίας ανάμεσα στη Red Bull Racing και τον Max Verstappen, έριξε ο Christian Horner.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής των «ταύρων» απάντησε στα σενάρια που ήθελαν τον Ολλανδό να έχει όρο που του επιτρέπει να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιό του, σε περίπτωση που η Honda αποχωρούσε από το σπορ. Πράγμα που ως γνωστόν, ανακοινώθηκε πριν από μερικά 24ωρα, με τους Ιάπωνες να λένε «σαγιονάρα» στο τέλος του 2021.

«Δεν υπάρχει τέτοιος όρος. Τα συμβόλαια ανάμεσα σε μία ομάδα και έναν οδηγό, είναι ιδιωτικά. Ωστόσο, δηλώνω κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του Max σχετικά με τους κινητήρες. Είναι ανταγωνιστικός, νιώθει πολύ άνετα στην ομάδα και πιστεύει στο πρόγραμμα της Honda. Πιστεύω επίσης πως είδε πως η Honda έχει επισπεύσει την εξέλιξη που είχε προγραμματισμένη για το 2022 και θα την εφαρμόσει το 2021. Πράγμα ενθαρρυντικό που μας κάνει να πιστεύουμε πως του χρόνου θα κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός. Είναι χαρούμενος και το 2022 που θα αλλάξουμε καθεστώς, είναι ακόμα μακριά», είπε ο Horner στο ServusTV, τηλεοπτικό δίκτυο που ανήκει στη Red Bull.

horner-hondaguys-singapore19-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά ενώ η Red Bull φέρεται να μην έχει και πολλές επιλογές. Ferrari και Mercedes δεν είναι διατεθειμένες να παρέχουν υβριδικές μηχανές σε άμεσο ανταγωνιστή ενώ η Renault, που δεν έχει άλλους συνεργάτες, θα είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί ξανά με την αυστριακή ομάδα, παρά το επεισοδιακό φινάλε της προηγούμενης συνεργασίας τους.

Κι αυτό διότι βάσει κανονισμών, αν μία ομάδα δεν μπορέσει να βρει προμηθευτή κινητήρων, λαμβάνει έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ, κινητήρες από τον προμηθευτή με τους λιγότερους «πελάτες». Άρα τη Renault.

Εκτός αν η Red Bull κάνει τη μεγάλη έκπληξη και προχωρήσει (σε συνεργασία αρχικά με τους Ιάπωνες) στην παραγωγή δικών της υβριδικών μηχανών.

Advertisement

verstappen-spa20-a1000X600

Διαβάστε επίσης:
Τι λέει η Honda για την αποχώρησή της από την F1

Advertisement

Το F1 Vlog του GP Ρωσίας

Το οριστικό «αντίο» του Michael Schumacher στην F1 (video)