Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Pirelli: Έκανε κακό η κριτική της Red Bull!

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Pirelli: Έκανε κακό η κριτική της Red Bull!

FORMULA 1

Pirelli: Έκανε κακό η κριτική της Red Bull!

FORMULA 1

O αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής εταιρείας κατασκευής ελαστικών, Paul Hembery, παραδέχτηκε δημόσια πως τους έκανε κακό η κριτική της Red Bull Racing για τα ελαστικά φέτος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η Αυστριακή ομάδα ήταν επικριτική τόσο για την αντοχή όσο και για τη διάρκεια των ελαστικών καθώς θεωρούσε πως οι γόμες ήταν υπέρ του δέοντος μαλακές. Βασικό αίτιο αυτής της κριτικής ήταν το ότι δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες της RB9 γιατί τα ελαστικά ήταν πολύ εύθραυστα.

Η RB9 ήταν το κορυφαίο μονοθέσιο σε αεροδυναμική απόδοση αλλά στο πρώτο μέρος της σεζόν και μέχρι ν’ αλλάξει ο σκελετός των ελαστικών οι μηχανικοί της Αυστριακής ομάδας υποχρεώνονταν σε συμβιβασμούς στο set – up που δεν επέτρεπαν την πλήρη εκμετάλλευση της δυναμικής του σχήματος, ώστε να αντέχουν τα ελαστικά.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά ο Paul Hembery τόνισε: «Αυτό ήταν απογοητευτικό, γιατί τα ελαστικά ήταν ίδια για όλους, η πρόκληση δε διέφερε. Στην εξέλιξη αυτή η κόντρα δημιούργησε αντίπαλα στρατόπεδα ομάδων και βρεθήκαμε στη μέση μιας συζήτησης για το τι επιτρέπεται να γίνει και τι όχι. Αυτό ήταν πολύ άσχημο από την πλευρά τους γιατί κυριάρχησαν με διαφορά στο πρωτάθλημα, οπότε όλη αυτή η συζήτηση και τα επικριτικά σχόλια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Είμαστε προμηθευτές της F1 και επαναλαμβάνουμε συνέχεια πως όποτε όλες οι ομάδες ή η αρχή του σπορ μας ζητήσουν μια αλλαγή θα την κάνουμε αλλά το να μας ασκηθεί μέσω των media τέτοια πίεση ήταν πολύ απογοητευτικό. Πολλές φορές οι άνθρωποι χάνουν το αρχικό αίτιο με βάση το οποίο ενεργούν. Ήταν απογοητευτικό. Όταν οι αρχές του αθλήματος δε σε προστατεύουν από κάτι τέτοιο πρέπει να το κάνεις μόνος σου».

Η Pirelli άλλαξε τελικά το σκελετό των ελαστικών μετά τα κλαταρίσματα στο Σίλβερστον το καλοκαίρι. Για να συνεχίσει στο πρωτάθλημα του 2014 ζήτησε συγκεκριμένες δοκιμές εξέλιξης για λογαριασμό της και ήδη στο Μπαχρέιν την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν δοκιμές στα ελαστικά του 2014 παρουσία και των δυο ομάδων της Red Bull.