Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Haas VF-20: Το πρώτο μονοθέσιο του 2020!

Ελλάδα 11:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Haas VF-20: Το πρώτο μονοθέσιο του 2020!

FORMULA 1

Haas VF-20: Το πρώτο μονοθέσιο του 2020!

FORMULA 1

Μπορεί η Haas να είχε ανακοινώσει πως θα μας δείξει το μονοθέσιο της στις 19 Φεβρουαρίου, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης, ωστόσο έγινε η πρώτη ομάδα που μας το σύστησε διαδικτυακά!

Advertisement
Advertisement

Η αμερικανική ομάδα δημοσίευσε ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες του όπλου με το οποίο θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2020: της VF-20.

Πίσω από το τιμόνι θα παραμείνουν οι Romain Grosjean και Kevin Magnussen, η Ferrari συνεχίζει να παρέχει τους υβριδικούς κινητήρες αλλά στην εμφάνιση έχουμε αλλαγή ή καλύτερα επιστροφή στα παλιά.

Εν τη απουσία του περυσινού βασικού χορηγού που βγήκε εκτός κάδρου μεσούσης της σεζόν, η ομάδα με βάση στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, επιστρέφει στα παραδοσιακά της χρώματα: γκρι, κόκκινο και μαύρο.

Advertisement
Advertisement

«Χαίρομαι που επιστρέφουμε σε πιο συνηθισμένα για εμάς χρώματα, αυτά με τα οποία μας αναγνωρίζει ο κόσμος. Ελπίζω η VF-20 να μας επαναφέρει στα επίπεδα ανταγωνιστικότητας του 2018 όταν καταλάβαμε την πέμπτη θέση στη βαθμολογία κατασκευαστών. Η περυσινή σεζόν ήταν δύσκολη. Όμως περάσαμε μία περίοδο πραγματικής εκμάθησης, μία περίοδο που αναπόφευκτα έρχεται κάποια στιγμή για κάθε ομάδα. Ελπίζω να μάθαμε από αυτά τα λάθη και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Είναι σημαντικό να μπούμε πάλι στη μάχη και να κερδίζουμε σταθερά βαθμούς. Είναι κάτι που έχουμε αποδείξει ως οργανισμός πως μπορούμε να κάνουμε», είπε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gene Haas.

Advertisement

Η απουσία μεγάλων χορηγών είναι για μία ακόμα χρονιά εμφανής, με τη Haas να προβάλλει κυρίως την «αδερφή» εταιρεία Haas Automation που δημιουργεί CNC μηχανές. Οι υπόλοιποι χορηγοί είναι οι JACK & JONES, PEAK, BlueDEF, Richard Mille, Alpinestars, Windshear και Pirelli ενώ μέσα στη σεζόν θα υπάρξουν ειδικές συνεργασίες με τις MindMaze και Nominet.

Advertisement

Άσχετα με την on line αποκάλυψη, η Haas θα πραγματοποιήσει κανονικά τα αποκαλυπτήρια που είχε προγραμματίσει για τις 8 το πρωί, στις 19 Φεβρουαρίου. Λίγο προτού η VF-20 πατήσει γκάζι στην πίστα της Βαρκελώνης, την ημέρα που ξεκινά το πρώτο, τριήμερο, χειμερινό τεστ εξέλιξης των ομάδων της F1. Στις 19/2 θα οδηγήσει ο Magnussen, στις 20/2 ο Grosjean ενώ στις 21/2 θα μοιραστούν το μονοθέσιο.

Η νέα σεζόν αρχίζει στις 15 Μαρτίου, με το Grand Prix Αυστραλίας που διεξάγεται στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη.

Advertisement

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των επίσημωναποκαλυπτηρίων των μονοθεσίων που θα λάβουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2020:

Ομάδα Μονοθέσιο Κινητήρας
11/2 Scuderia Ferrari ? Ferrari Ρέτζιο Εμίλια, Ιταλία
12/2 Renault F1 R.S.20 Renault Παρίσι, Γαλλία
12/2 Red Bull Racing RB16 Honda ?
13/2 McLaren MCL35 Renault Ουόκινγκ, Αγγλία
14/2 Mercedes W11 EQ Power+ Mercedes Σίλβερστον, Αγγλία
14/2 Alpha Tauri ? Honda Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
17/2 Racing Point ? Mercedes Μοντζέε, Αυστρία
17/2 Williams FW43 Mercedes on-line
19/2 Alfa Romeo Racing C39 Ferrari Βαρκελώνη, Ισπανία
19/2 Haas F1 VF-20 Ferrari Βαρκελώνη, Ισπανία

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Το F1 Vlog πάει… Dakar!