Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Renault κυνηγούσε από πέρυσι την επιστροφή του Alonso!

Ελλάδα 3:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Renault κυνηγούσε από πέρυσι την επιστροφή του Alonso!

FORMULA 1

H Renault κυνηγούσε από πέρυσι την επιστροφή του Alonso!

FORMULA 1

Μπορεί η επιστροφή του Fernando Alonso στη Formula 1 και στη Renault ειδικότερα, να επιβεβαιώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο η πρώτη επαφή είχε γίνει πολύ νωρίτερα!

Advertisement
Advertisement

Όπως αποκάλυψε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο motorsport-total.com, η γαλλική ομάδα τον είχε προσεγγίσει από τον Ιούνιο του 2019! Ως γνωστόν, τελικά τον έπεισε να πραγματοποιήσει τη μεγάλη επιστροφή και να οδηγήσει στο πλευρό του Esteban Ocon το 2021, σε μία σεζόν όπου η Renault F1 θα μετονομαστεί σε Alpine F1.

«Είχαμε μία χαλαρή πρώτη επαφή, ένα τηλεφώνημα που έγινε τον Ιούνιο του 2019. Ήθελαν απλά να μάθουν αν βαριόμουν ήδη στο σπίτι. Έπειτα, εκείνο τον Αύγουστο μία ομάδα ήθελε να αλλάξει οδηγικό δίδυμο αλλά σε εκείνο το σημείο, δεν ήθελα να επιστρέψω. Πιο μετά αποφάσισα τι θα κάνω και πως ήθελα να επιστρέψω», είπε ο Ισπανός που τόνισε πως οι πρώτες ουσιαστικές συζητήσεις με τη Renault ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο.

alonso-enstone-oct20-c1000x600

Advertisement
Advertisement

Νωρίτερα, στα τέλη Αυγούστου, ο Alonso είχε πετύχει τον πρώτο του τερματισμό στο φημισμένο αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης, με τον οποίο έχει ανανεώσει το ραντεβού του για μετά το πέρας της νέας και προφανώς τελευταίας εμπλοκής του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο 39χρονος που υποστηρίζει πως έχει βρει τα απαιτούμενα κίνητρα μετά το διετές διάλειμμα από τη Formula 1, βρέθηκε πριν μερικές ημέρες στις εγκαταστάσεις της Renault F1, στο Ένστον της Μεγάλης Βρετανίας, όπου βρήκε παλιούς φίλους και ξεκίνησε τη διαδικασία εγκλιματισμού σε ένα γνώριμο αν και ολίγον διαφοροποιημένο περιβάλλον.

Ο Alonso οδήγησε για τη Renault από το 2003 έως το 2006 και μετά, τη διετία 2008-2009. Μαζί, κατέκτησαν τους παγκόσμιους τίτλους του 2005 και του 2006.

Advertisement

fernando-alonso-renault-trophy-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Ποιο ρεκόρ κυνηγάει ο Fernando Alonso;

Advertisement

Το οριστικό «αντίο» του Michael Schumacher στην F1 (video)

Το F1 Vlog του GP Ρωσίας