Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο ρεκόρ κυνηγάει ο Fernando Alonso;

Ελλάδα 8:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο ρεκόρ κυνηγάει ο Fernando Alonso;

ΝΕΑ

Ποιο ρεκόρ κυνηγάει ο Fernando Alonso;

ΝΕΑ

Η μεγάλη επιστροφή του Fernando Alonso στο μαγικό κόσμο της Formula 1, σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των υποστηρικτών του – κι όχι μόνο!

Advertisement
Advertisement

Ο 38χρονος επιστρέφει την επόμενη σεζόν στη δράση, ξεκινώντας την τρίτη του θητεία στην ομάδα της Renault και θα οδηγήσει για λογαριασμό της στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2021 και του 2022. Μετά… βλέπουμε, καθώς θα έχει ήδη πατήσει τα 41!

Όμως ειδικά με την ελπίδα να έχουμε ξεπεράσει εντελώς την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 που επηρέασε το φετινό πρωτάθλημα, ο οδηγός από το Οβιέδο θα έχει την ευκαιρία να σπάσει ένα σημαντικό ρεκόρ!

Αυτό αφορά των περισσότερων συμμετοχών σε Grand Prix. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει 312 και είναι τρίτος στη σχετική λίστα. Πιο πάνω είναι ο Kimi Raikkonen με 314 και στην κορυφή ο Rubens Barrichello με 323!

Advertisement
Advertisement

alonso-aus18-a1000x600

Κι αν ο Βραζιλιάνος έχει προ πολλού αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ο Φινλανδός παραμένει στο grid και θα έχει την ευκαιρία φέτος να φτάσει τους 324 αγώνες με το έως τώρα γνωστό καλεντάρι, τους 327 με τους αναμενόμενους αγώνες στον Κόλπο, ίσως κι ακόμα ψηλότερα αν δούμε και grand prix στην Ασία.

Άρα, όλα θα εξαρτηθούν από το αν ο «Iceman» θα συνεχίσει να αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν. Αν όχι, τότε ο Alonso έχει την ευκαιρία να τοποθετήσει εαυτόν έστω σε αυτή την κατηγορία στατιστικών, σε μία καριέρα όπου οι αριθμοί του απολογισμού της, κατά γενική ομολογία δεν συνάδουν με το οδηγικό του ταλέντο.

Advertisement

fernando-alonso-renault-trophy-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
H McLaren αναβίωσε μία θρυλική συνεργασία (video)

Advertisement

Video: Ο δραματικός τελευταίος γύρος του Hamilton

Δεν θα τρέξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η F1