Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Mercedes θεωρεί πως η Ferrari «κρύβεται»

Ελλάδα 18:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes θεωρεί πως η Ferrari «κρύβεται»

FORMULA 1

H Mercedes θεωρεί πως η Ferrari «κρύβεται»

FORMULA 1

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, η Scuderia Ferrari έχει χαμηλώσει πολύ τους τόνους ενόψει της νέας σεζόν της F1. Πόση αλήθεια κρύβεται όμως πίσω από αυτό;

Advertisement
Advertisement

Ειδικά πέρυσι η ιταλική ομάδα έφυγε από τις δοκιμές εξέλιξης της Βαρκελώνης ως… «Πρωταθλήτρια Χειμώνα», με τους καλύτερους χρόνους στις αποσκευές της, χαμόγελα μέχρι τ’ αυτιά και έκδηλη ικανοποίηση. Ωστόσο αρχής γενομένης από το Grand Prix Αυστραλίας με το οποίο άνοιξε η αυλαία της σεζόν, τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά…

Φέτος βλέπουμε πλήρη διαφοροποίηση στην προσέγγιση της ιστορικής ομάδας. Ο νέος χρόνος ήρθε με «διαρροές» σχετικά με προβληματισμό από τα δεδομένα στην αεροδυναμική σήραγγα, τα πρώτο τριήμερο τεστ εξέλιξης στο Μονμελό έκλεισε με επίσημες δηλώσεις από πλευράς του επικεφαλής Mattia Binotto πως η SF1000 υστερεί των άμεσων ανταγωνιστών της (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Ανταποκρίνεται όμως στη πραγματικότητα αυτός ο πεσιμισμός; Στο αντίπαλο στρατόπεδο της Mercedes πιστεύουν πως όχι. Δεδομένου πως κανείς δεν ξέρει τι φορτίο καυσίμου και τι ρυθμίσεις κινητήρα έχει ένα αντίπαλο μονοθέσιο αλλά φυσικά και πόσο πιέζει ο οδηγός, στη γερμανική ομάδα πιστεύουν πως οι κόκκινοι κρύβονταν.

Advertisement
Advertisement

Ίσως στο δεύτερο τεστ εξέλιξης που ξεκίνησε σήμερα 26/2 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28/2 ίσως έχουμε μία πιο σαφή εικόνα. Αλλά η πραγματική στιγμή κρίσης, θα είναι στις 15 Μαρτίου στην πρεμιέρα του Άλμπερτ Παρκ.

Διαβάστε επίσης:
Πόσο χρειάζεται ο ανταγωνισμός για να αντιγράψει το DAS;
Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso
Το επίσημο trailer της δεύτερης σεζόν: «F1: Drive to Survive»