Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H «διακήρυξη ανεξαρτησίας» του Carlos Sainz!

Ελλάδα 12:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H «διακήρυξη ανεξαρτησίας» του Carlos Sainz!

FORMULA 1

H «διακήρυξη ανεξαρτησίας» του Carlos Sainz!

FORMULA 1

Ενθουσιασμένος ενόψει του νέου κεφαλαίου στην καριέρα του στη Formula 1 παρουσιάζεται ο Carlos Sainz Jr. Ο Ισπανός είναι πλέον οδηγός της McLaren, έχοντας αφήσει πλέον την «οικογένεια» της Red Bull. Μία αλλαγή σκηνικού που τον κάνει να νιώθει ελεύθερος!

Advertisement
Advertisement

«Είμαι ευγνώμον στη Red Bull, χωρίς τη Red Bull δεν θα ήμουν οδηγός της McLaren σήμερα. Έκαναν πολλά για εμένα. Όμως πλέον έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου, ελέγχω εγώ τον εαυτό μου κατά κάποιο τρόπο, είμαι ανεξάρτητος. Αυτή η ανεξαρτησία ήρθε με το διετές συμβόλαιο με τη McLaren, κάτι που ήθελα πολύ. Είναι το πρώτο μου διετές συμβόλαιο και χαίρομαι πολύ που ήρθε με τη McLaren», είπε ο Sainz Jr στο crash.net.

O 24χρονος μετράει τέσσερις σεζόν στη Formula 1. Δυόμιση ως οδηγός της Scuderia Toro Rosso και μιάμιση «δανεικός» στην εργοστασιακή ομάδα της Renault. Σε αυτή την περίοδο μάζεψε 171 πόντους σε 81 εκκινήσεις, με καλύτερο πλασάρισμα την τέταρτη θέση στο Grand Prix Σιγκαπούρης του 2017.

Βλέποντας πως η Red Bull δεν είχε σκοπό να τον προβιβάσει άμεσα στην πρώτη ομάδα, προτίμησε την ελευθερία του και έτσι εντάχθηκε στη McLaren που φέτος έχει πολλές αλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Νέο δίδυμο καθώς στο πλευρό του Sainz θα είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος Lando Norris αλλά και ανανεωμένη τεχνική ομάδα, με την έλευση του πρώην επικεφαλής του αγωνιστικού προγράμματος της Porsche, Andreas Seidl, καθώς και του πρώην τεχνικού διευθυντή της Toro Rosso, James Key.