Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Verstappen στο μουσκεμένο FP3 (video)

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Verstappen στο μουσκεμένο FP3 (video)

FORMULA 1

GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Verstappen στο μουσκεμένο FP3 (video)

FORMULA 1

Μετά την πρωτιά στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, ο Max Verstappen ήταν ταχύτερος και στην τελευταία πρόβα ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Βελγίου, που αποτελεί τον δωδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Και σήμερα ο καιρός στην καρδιά των Αρδεννών επηρέασε τις διαδικασίας. Είχε προηγηθεί βροχή αλλά αυτή τη φορά το σιρκουί του Spa δεν έδειχνε να στεγνώνει όπως στα FP1 και FP2. Μάλιστα στα μισά της ωριαίας διαδικασίας έβρεξε ξανά άρα είδαμε ως επί το πλείστον τη χρήση των ελαστικών για ενδιάμεσες και ακραίες καιρικές συνθήκες. Μόνο ο Lando Norris έγραψε γύρο με σλικ κι αυτό στο φινάλε.

Φυσικά δεν έλειπαν τα απρόοπτα, με τον George Russell να είναι ο πρώτος που βγήκε εκτός πίστας, χάνοντας προσωρινά τον έλεγχο της Williams στο Bus Stop Chicane. Αντίστοιχη έξοδο δίχως συνέπειες είχε ο Lewis Hamilton στη Les Combes, προτού σημειώσει χρόνο στο 1.57.996 – επίδοση που τον κρατούσε στην κορυφή επί ένα δεκάλεπτο.

Advertisement
Advertisement

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Verstappen κατέβηκε στο 1.56.924, με τον teammate του, Sergio Perez, να τοποθετεί εαυτόν στη δεύτερη θέση. Είναι ένα καλό Σαββατοκύριακο για τον Μεξικανό αφού ανακοινώθηκε πως θα παραμείνει στη Red Bull Racing και το 2022.

Advertisement

Τότε άρχισε να πέφτει ξανά η βροχή άρα δεν είχαμε αλλαγές στην κορυφή των χρόνων. Ούτε καν πολλή δράση στην πίστα. Ο Hamilton αρκέστηκε στην τρίτη θέση, με τέταρτο τον Norris. Ωστόσο, ο Βρετανός τον χρόνο του τον έγραψε με τα ενδιάμεσα ελαστικά – η προσπάθεια με τα σλικ δεν αφορούσε χρονομετρημένο γύρο.

Μόλις ενδέκατος ήταν ο Valtteri Bottas, που είχε επίσης τη «στιγμή» του στη Les Combes. Όλα αυτά, με τον καιρό να αναμένεται μεταβαλλόμενος και με… σποραδικές βροχοπτώσεις και για το υπόλοιπο της ημέρας και τη μάχη της pole position να αρχίζει στις 4 ώρα Ελλάδας!

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Μένει και το 2022 στην Alpine o Alonso
Todt: «Ο Schumacher ζει με τις συνέπειες»
Πολλοί οι υποψήφιοι για μία θέση στη Williams