Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ρωσίας: 1-2 οι Mercedes στο FP3

Ελλάδα 22:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ρωσίας: 1-2 οι Mercedes στο FP3

FORMULA 1

GP Ρωσίας: 1-2 οι Mercedes στο FP3

FORMULA 1

Οι Mercedes είχαν το πάνω χέρι στην τελευταία πρόβα ενόψει της μάχης των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix της Ρωσίας, που αποτελεί τον δέκατο-έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O Lewis Hamilton βρέθηκε στην κορυφή με επίδοση στο 1.33.067, που αποτελεί και νέο ρεκόρ πίστας στο Σότσι. Τον πλαισίωσε ο teammate του, Valtteri Bottas, με τον οποίο εναλλάχθηκαν μερικές φορές στην κορυφή μίας 60λέπτης διαδικασίας χωρίς απρόοπτα και με καλό καιρό.

Η θερμοκρασία αέρα στο τουριστικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας ήταν στους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 36, με τους οδηγούς να αγνοούν τη soft γόμα της Pirelli, να χρησιμοποιούν την ultra soft αλλά να επικεντρώνονται στη hyper soft με την οποία και θα διεκδικήσουν την pole position.

Advertisement
Advertisement

H Ferrari δεν έδειξε πως έχει την απαιτούμενη ταχύτητα, τουλάχιστον όχι στο FP3, πράγμα που μπορεί να μαρτυρά και ένα «κρυφτούλι» καθώς είμαστε σε κρίσιμη καμπή στη μάχη του τίτλου. Πάντως ο τρίτος στην κατάταξη Sebastian Vettel ήταν έξι δέκατα μακριά από τον Hamilton και είχε και μία έξοδο την οποία δεν πλήρωσε, χάρη στις μεγάλες εξόδους διαφυγής στο Σότσι.

Ο Kimi Raikkonen και οι δύο Red Bull ακολούθησαν, ωστόσο οι ταύροι θα εκκινήσουν από την ουρά του grid καθώς (όπως και οι Toro Rosso, Alonso) λόγω αλλαγών στην υβριδική μηχανή.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

Advertisement

fp3-times640