Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Πορτογαλίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3

Ελλάδα 4:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Πορτογαλίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3

FORMULA 1

GP Πορτογαλίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3

FORMULA 1

Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών, τρίτο διαφορετικό όνομα στην κορυφή αφού αυτή τη φορά ταχύτερος όλων ήταν ο Max Verstappen.

Advertisement
Advertisement

O Ολλανδός πλασαρίστηκε μπροστά από τις δύο Mercedes, με τη μάχη των κατατακτήριων να αναμένεται συναρπαστική. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το Algarve υποδέχθηκε πάλι ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 16 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 29.

To πρώτο δεκάλεπτο, στην πίστα του Portimao γύριζαν μόνο οι Haas ενώ χρειάστηκε να φτάσουμε σχεδόν στα μισά της ωριαίας διαδικασίας ώσπου να δούμε τους κορυφαίους συνδυασμούς να γράφουν χρόνους.

Advertisement
Advertisement

Ο Sergio Perez με τη Red Bull Racing σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.18.840 αλλά λίγο μετά, τον εκτόπισε ο Lewis Hamilton με τη Mercedes.

O Kimi Raikkonen έκανε μία περιστροφή 360 μοιρών με την Alfa Romeo στη στροφή 8 ενώ με 22 λεπτά ακόμα στο ρολόι, ο Verstappen κατέβηκε στο 1.18.545, με τους καλύτερους χρόνους να έρχονται αποκλειστικά με τη χρήση της μαλακής γόμας.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του FP3 ο Ολλανδός κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, στο 1.18.489, επίδοση που έμελλε να είναι η κορυφαία της διαδικασίας. Ακολούθησαν οι δύο Mercedes, με τον Hamilton στα δύο δέκατα και τον Valtteri Bottas στα τρία, ελάχιστα ταχύτερο του Perez αλλά και της Alpine του Esteban Ocon.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτοι 11 κινήθηκαν εντός του ίδιου δευτερολέπτου αλλά και πως ο Mick Schumacher βρέθηκε στη δέκατη-πέμπτη θέση, μπροστά από τις Aston Martin, Williams αλλά και τον teammate του, Nikita Mazepin.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

Η μάχη της pole position είναι στις 17.00 ενώ την ίδια ώρα αρχίζει και αγώνας της Κυριακής. Μισή ώρα νωρίτερα, στις 16.30, ξεκινά το Instagram F1 Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη και τον Τάκη Πουρναράκη. Για να το παρακολουθήσετε, αρκεί να ακολουθήσετε τα προφίλ @seitanf1 και @pournarakis.

Διαβάστε επίσης:
Grand Prix στη Suzuka για 3 ακομα χρόνια!
Η Τουρκία στη θέση του Καναδά στο καλεντάρι της F1
To F1 Vlog του συναρπαστικού GP της Imola (+video)

Advertisement