Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Πορτογαλίας: Καλύτερος χρόνος από τον Bottas στο FP1

Ελλάδα 22:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Πορτογαλίας: Καλύτερος χρόνος από τον Bottas στο FP1

FORMULA 1

GP Πορτογαλίας: Καλύτερος χρόνος από τον Bottas στο FP1

FORMULA 1

Πολύ μικρές ήταν οι διαφορές στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Πορτογαλίας, που αποτελεί τον τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Η καλύτερη επίδοση ανήκε στον Valtteri Bottas με τη Mercedes W12, με τους δύο «ταύρους» να τον πλαισιώνουν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το Algarve υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 17 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 32.

Νέο πρόσωπο στην πίστα ήταν ο Callum Ilott, δοκιμαστής της Alfa Romeo Racing, που αντικατέστησε στην ωριαία διαδικασία τον Antonio Giovinazzi. Το πρώτο μονοθέσιο που βγήκε στην πίστα ήταν η RB16B του Sergio Perez, φέροντας πιεζοηλεκτρικούς αισθητήρες ενώ οι χρόνοι του πρώτου δεκάλεπτου, απείχαν 5 και πλέον δευτερόλεπτα από την περυσινή pole position. Άλλωστε οι περισσότεροι είχαν τη σκληρή γόμα της Pirelli σε αυτά τα αρχικά στάδια του FP1.

Advertisement

Φτάνοντας στα μισά της διαδικασίας, ο Bottas ήταν στην κορυφή με χρόνο 1.20.506 και τους Max Verstappen και Lewis Hamilton 3 και 4 δέκατα αντίστοιχα μακριά. O Ολλανδός ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με τη σκληρή γόμα κινούμενος ακόμα ταχύτερα αλλά κάπου εκεί ο Bottas έβαλε τη μαλακή γόμα ελαστικών και κατέβηκε αρχικά στο 1.20.088 και μετέπειτα στο 1.19.648.

Advertisement

Και δεν κουνήθηκε από την κορυφή. Πίσω από τον Φινλανδό πλασαρίστηκαν οι δύο Red Bull, με τον Verstappen να υστερεί κατά μόλις 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Τέταρτος ήταν ο Charles Leclerc με τη Scuderia Ferrari και ακολούθησαν η Mercedes του Hamilton, η Scuderia AlphaTauri του Pierre Gasly και η Williams του George Russell.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Grand Prix στη Suzuka για 3 ακομα χρόνια!
Η Τουρκία στη θέση του Καναδά στο καλεντάρι της F1
To F1 Vlog του συναρπαστικού GP της Imola (+video)