Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1

Ελλάδα 0:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ουγγαρίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1

FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton βρέθηκε για λογαριασμό της Mercedes-AMG στην κορυφή των χρόνων της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ουγγαρίας.

Advertisement
Advertisement

Με τη βροχή να φλερτάρει συνεχώς με την πίστα που βρίσκεται λίγο έξω από τη Βουδαπέστη, είδαμε να χρησιμοποιούνται όλες οι σλικ γομες αλλά και ενδιάμεσα ελαστικά. Πάντως οι διαφορές ήταν μικρές, με τη Ferrari και τη Red Bull να ακολουθούν από κοντά.

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Χανγκαρόρινγκ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 31. Η Pirelli είχε ως μαλακή, μέση και σκληρή, τις γόμες C3, C4 και C2 αντίστοιχα.

Είχαμε δράση με το καλημέρα, με τον Hamilton να κάνει 1.20.763 με τη μαλακή γόμα μόλις 4 λεπτά μετά την έναρξη της 90λεπτης διαδικασίας. Και ήταν η απειλή της βροχής αυτή που έβγαλε σχεδόν όλα τα μονοθέσια εξ αρχής στην πίστα.

Λίγο μετά, ένα πρόβλημα στην υβριδική μηχανή της Mercedes ανάγκασε τον Valtteri Bottas να επιστρέψει στο pit lane, καθώς όμως η εντολή ήρθε την τελευταία στιγμή, έχασε το όριο νόμιμης εισόδου, συμβάν το οποίο οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν πως θα εξετάσουν. Όμως ανακοινώθηκε λίγο αργότερα, η Mercedes προχώρησε σε αντικατάσταση της υβριδικής μηχανής.

Advertisement

Όσο η βροχή δεν ερχόταν και είχαμε απλά ψιχάλες, οι χρόνοι έπεφταν με τα σλικ. Αρχικά με τον Max Verstappen και μετά με τον Hamilton να απαντά κατεβαίνοντας πρώτα στο 1.18.077 και εν συνεχεία στο 1.17.565.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Lance Stroll είχε μία έξοδο χωρίς συνέπειες ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Max Verstappen στην τελευταία στροφή. Κάπου εκεί η βροχή άρχισε να δυναμώνει με αποτέλεσμα να δούμε τους οδηγούς να βάζουν ενδιάμεσα ελαστικά.

Δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας, επέστρεψαν τα σλικ και οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν ακόμα περισσότερο. Στο 1.17.233 ο Lewis, με τον Sebastian Vettel ένα δέκατο μακριά με τη Ferrari και τον Verstappen τρίτο.

Άλλη μία έξοδος για Racing Point, αυτή τη φορά του Sergio Perez. Στο ίδιο σημείο με τον teammate του, πάτησε στα κερμπ και έχασε τον έλεγχο αλλά χωρίς συνέπειες.

Στα τελικά στάδια του FP1, η μοναδική αλλαγή στην κορυφή έφερε τον Verstappen οριακά μπροστά από τον Vettel, 165 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον Hamilton. Αναλυτικά η κατάταξη: