Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Η πρώτη Pole Position στην καριέρα του Verstappen!

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ουγγαρίας: Η πρώτη Pole Position στην καριέρα του Verstappen!

FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Η πρώτη Pole Position στην καριέρα του Verstappen!

FORMULA 1

O Max Verstappen έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε στην Ουγγαρία την παρθενική pole position της καριέρας του στη Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία συναρπαστική περίοδος κατατακτήριων δοκιμών, όπου τρεις ομάδες είχαν ελπίδες για την pole αλλά με δύο εντυπωσιακές προσπάθειες, ο οδηγός της Red Bull Racing κατάφερε να επιβληθεί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η καλοκαιρία συνεχίστηκε στη Βουδαπέστη, με την πίστα του Χανγκαρόρινγκ να υποδέχεται ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 42!

Στο Q1 άπαντες βγήκαν στην πίστα με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, με τον Max Verstappen να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο με επίδοση στο 1.15.817, την ώρα που ο Leclerc και οι δύο Mercedes ήταν στο 1.16. Όμως ο Μονεγάσκος είχε τη «στιγμή» του, χάνοντας τον έλεγχο της Ferrari στην τελευταία στροφή, καταλήγοντας με το πίσω μέρος στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

Advertisement

Ευτυχώς για τον οδηγό της Scuderia, η επίδοσή που είχε ήδη πετύχει ήταν αρκετή για να προκριθεί, παρότι η πίστα γινόταν ολοένα και ταχύτερη. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως προς το τέλος του Q1 o Kevin Magnussen βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Advertisement

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, στις… καθυστερήσεις ο Nico Hulkenberg με τη Renault απέκλεισε τον George Russell που έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια με τη Williams. Ο Βρετανός αποκλείστηκε για 5 εκατοστά του δευτερολέπτου!

Μαζί του, εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο Racing Point (με τον Antonio Giovinazzi να καθυστερεί τον Lance Stroll), ο Daniel Ricciardo με τη Renault που ήταν η μεγάλη αρνητική έκπληξη και φυσικά η δεύτερη Williams, με τον Robert Kubica να είναι 1.3sec πιο αργός από τον teammate του!

Στο Q2 οι Mercedes, Ferrari και Red Bull βγήκαν στην πίστα με τη μέση γόμα της Pirelli, ελπίζοντας με αυτή να προκριθούν και με αυτή να εκκινήσουν τον δωδέκατο αγώνα της σεζόν – όπως και έγινε. Στο 1.15.548 ήταν ο Hamilton με νέο ρεκόρ πίστας, 25 χιλιοστά πίσω του ήταν ο Verstappen, 121 ο Bottas, 259 ο Leclerc (που είδε τους μηχανικούς του να επιδιορθώνουν εγκαίρως τη ζημιά) και 337 ο Vettel.

Advertisement

Στο άλλο άκρο της κατάστασης, η ζώνη αποκλεισμού περιελάμβανε και τη δεύτερη Renault με τον Nico Hulkenberg, τις δύο Toro Rosso, την Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi και τη Haas του Romain Grosjean.

Έτσι στο Q3 προκρίθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο Ferrari, οι δύο Red bull, οι δύο McLaren, η Haas του Romain Grosjean και η Alfa Romeo του Kimi Raikkonen. Τα σύννεφα είχαν καλύψει την πίστα, με τη θερμοκρασία οδοστρώματος να κατεβαίνει άμεσα 2-3 βαθμούς.

Στην πρώτη ζαριά, ο Verstappen έσπασε το φράγμα του 1.15 και με επίδοση 1.14.958, βρέθηκε στην προσωρινή pole ξεσηκώνοντας τον πορτοκαλί στρατό που τον ακολουθεί. Ο Bottas ήταν 178 χιλιοστά μακριά, ο Hamilton 188, o Vettel 388 και ο Leclerc 479.

Όμως ο Mad Max δεν περιορίστηκε εκεί. Στη δεύτερη προσπάθεια, κατέβηκε στο 1.14.572, επίδοση που του εξασφάλισε την παρθενική pole position της καριέρας! Ο οδηγός της Red Bull έγινε ο 10ος pole man στην ιστορία του σπορ και έγραψε ένα ακόμα εντυπωσιακό κεφάλαιο στην αντεπίθεση της Honda.

Και τη χρειαζόταν αυτή την επίδοση γιατί οι Mercedes βελτίωσαν σημαντικά τους χρόνους τους, με τον Bottas να υστερεί τελικά κατά 18 μόλις χιλιοστά του δευτερολέπτου! Στη δεύτερη σειρά του grid θα είναι ο Hamilton με τον Leclerc, στην τρίτη ο Vettel με τον Gasly και στην τέταρτη οι δύο McLaren.

Αναλυτικά η κατάταξη: