Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ολλανδίας: Υπόθεση Verstappen το FP3

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ολλανδίας: Υπόθεση Verstappen το FP3

FORMULA 1

GP Ολλανδίας: Υπόθεση Verstappen το FP3

FORMULA 1

Δίχως αντίπαλο ήταν ο Max Verstappen στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ολλανδίας, δέκατου-τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Red Bull Racing έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο στο ανακαινισμένο Zandvoort, όντας μισό και πλέον δευτερόλεπτο μπροστά από τις Mercedes. Ας δούμε όμως βήμα-βήμα, τι έγινε στο FP3.

Η Ολλανδία υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 17 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 29. Απών ήταν ο Kimi Raikkonen που βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και τέθηκε εκτός μάχης, παραδίδοντας τη θέση στην Alfa Romeo Racing στον Robert Kubica.

Εύλογα είχαμε εξ αρχής πλούσια δράση, μιας και είναι νέο πεδίο μάχης και οι ομάδες ήθελαν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα, στην τελευταία πρόβα ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών.

Advertisement

Στο ξεκίνημα οι περισσότεροι είχαν τη μέση γόμα ελαστικών, ενώ αντίθετα οι Mercedes βγήκαν με τη μαλακή. Κι ενώ ο Fernando Alonso βρισκόταν στην κορυφή για την Alpine, o Sebastian Vettel είχε μία έξοδο στη στροφή 10.

Ο Γερμανός κατάφερε να αποφύγει τον τοίχο και συνέχισε κανονικά, σε αντίθεση με τον Carlos Sainz που λίγο αργότερα προκάλεσε διακοπή της διαδικασίας.

Advertisement

Ο Ισπανός έχασε τον έλεγχο της SF21 στη στροφή 3, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο μονοθέσιο της Scuderia Ferrari. Το καθεστώς κόκκινης σημαίας κράτησε περίπου δέκα λεπτά.

Όταν είχαμε ξανά πράσινη σημαία, ο Verstappen πέρασε πρώτος, παρότι είχε τη μέση γόμα. Όμως δεν έμεινε για πολύ εκεί καθώς ο Alonso επέστρεψε στην κορυφή, χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.10.670.

Δεκαεπτά λεπτά πριν μηδενίσει το χρονόμετρο, ο Lando Norris είχε μία έξοδο στην αμμοπαγίδα της στροφής 10, δίχως συνέπειες.

Κάπου εκεί οι Mercedes έβαλαν τη μαλακή γόμα και πέρασαν στο 1-2, με τον Valtteri Bottas να δείχνει το δρόμο. Όμως όχι για πολύ, καθώς ο τοπικός ήρωας έκανε ένα εξαιρετικό γύρο.

Ο Verstappen σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.09.623, ήταν μισό δευτερόλεπτο κάτω από τον πλησιέστερο αντίπαλο και προκάλεσε ενθουσιασμό τις 70.000 θεατών.

Αυτό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, ο Bottas ήταν ο ταχύτερος εκ των οδηγών της Mercedes ενώ στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον “Mad Max” ήταν ακόμα μόνο ο teammate του, Sergio Perez. Πέμπτος, στο ένα δευτερόλεπτο, ήταν ο Alonso.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το Top-10 της καριέρας του Kimi Raikkonen (video)
Αποσύρεται από τη Formula 1 o Kimi Raikkonen (videos)
Hamilton: «Το χρήμα μίλησε»