Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ολλανδίας: Εντός έδρας θρίαμβος για τον Verstappen

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ολλανδίας: Εντός έδρας θρίαμβος για τον Verstappen

FORMULA 1

GP Ολλανδίας: Εντός έδρας θρίαμβος για τον Verstappen

FORMULA 1

Ντελίριο ενθουσιασμού στον «Πορτοκαλί Στρατό» προκάλεσε ο Max Verstappen, που διαχειρίστηκε άριστα το Grand Prix Ολλανδίας και έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη στην οικονομία του πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Red Bull Racing εκμεταλλεύτηκε την pole, εκκίνησε εντυπωσιακά και έπειτα δεν προβληματίστηκε από τις στρατηγικές επιλογές των Mercedes, βλέποντας πρώτος την καρό σημαία, με τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas να τον πλαισιώνουν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ολλανδία υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 22 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 36. Απών ήταν ο Kimi Raikkonen που βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και τέθηκε εκτός μάχης, παραδίδοντας τη θέση στην Alfa Romeo Racing στον Robert Kubica.

Ο Verstappen είχε τη δέκατη pole position της καριέρας του και για έκτη φορά δίπλα στη Red Bull του Ολλανδού, εκκινούσε η Mercedes του μεγάλου του αντιπάλου στη μάχη του τίτλου, Hamilton. Πίσω τους ήταν η άλλη W12 με τον Bottas και η AlphaTauri του Pierre Gasly ενώ η Τρίτη σειρά του grid, ανήκε στις Ferrari.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, είχαμε ίσως την πιο «καθαρή» εκκίνηση της σεζόν, δίχως απρόοπτα αλλά και αλλαγές θέσεων στην κορυφή. Και κάπως έτσι κυλούσε ο αγώνας, γύρο με τον γύρο. Με τον Verstappen να οδηγεί την κούρσα, τον Hamilton να ακολουθεί και την προσοχή να στρέφεται στα pit stops.

Στην πρώτη σειρά δεν άλλαξε τίποτα, όμως είχε ενδιαφέρον το γεγονός πως ο Bottas έφτασε 11 γύρους πιο μακριά, μπερδεύοντας λίγο το κομμάτι της στρατηγικής. Ωστόσο αυτό φάνηκε να μην επηρεάζει τη Red Bull. Hamilton και Verstappen έκαναν ξανά παρόμοιο stint, 19 γύρων, με τη διαφορά τους να παραμένει στα 3 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ο Ολλανδός έβαλε τη σκληρή γόμα καθώς σε αντίθεση με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, δεν είχε διαθέσιμο φρέσκο σετ μέσης γόμας.

Ωστόσο κι εδώ δεν άλλαξαν πολλά. Ο Hamilton προσπαθούσε να φυλάξει τα ελαστικά του ως το τέλος δίχως ιδιαίτερους συμβιβασμούς στην ταχύτητά του ενώ ο Verstappen έδειχνε να διαχειρίζεται την κατάσταση. Κι έτσι έφτασαν μέχρι τέλους, με τον 23χρονο στην πρώτη θέση, να πετυχαίνει τη νίκη #17 της καριέρας του.

Παράλληλα, ήταν και η έβδομη φετινή και επανέφερε τον Verstappen στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού «προσπέρασε» σε αυτή τον μεγάλο του αντίπαλο.

Μόνο οι τρεις πρώτοι ήταν στον ίδιο γύρο, με τον τέταρτο Gasly να δίνει για μία ακόμα φορά τα δικά του μηνύματα. Ο Fernando Alonso κατάφερε να μπει σφήνα ανάμεσα στις δύο Ferrari ενώ ο Sergio Perez που πλήρωσε τον χθεσινό αποκλεισμό του στο Q1, αναρριχήθηκε στην κατάταξη και τελικά τερμάτισε όγδοος, προσπερνώντας στο τέλος την Alpine του Esteban Ocon και τις δύο McLaren.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το Top-10 της καριέρας του Kimi Raikkonen (video)
Αποσύρεται από τη Formula 1 o Kimi Raikkonen (videos)
Hamilton: «Το χρήμα μίλησε»