Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μεξικού: Πρώτος και με διαφορά ο Verstappen στο FP2

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μεξικού: Πρώτος και με διαφορά ο Verstappen στο FP2

FORMULA 1

GP Μεξικού: Πρώτος και με διαφορά ο Verstappen στο FP2

FORMULA 1

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μεξικού ο Max Verstappen.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Red Bull Racing ήταν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο στο FP2 του δέκατου-όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. To Autodromo Hermanos Rodriguez υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 43.

Advertisement
Advertisement

Και είχαμε δράση από νωρίς στην ωριαία διαδικασία, με τον Max Verstappen να είναι αυτός που έδειχνε αρχικά το δρόμο, χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli, κινούμενος μάλιστα ταχύτερα απ’ ότι στο FP1. Πολύ ταχύτερα αφού από νωρίς ήταν 1μιση δευτερόλεπτο κάτω – στο 1.18.206.

Και ο 23χρονος που προηγείται στη βαθμολογία με 12 πόντους διαφορά έναντι του Lewis Hamilton, δεν σταμάτησε εκεί. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών κατέβηκε στο 1.17.920 και έπρεπε να βάλει τη μαλακή γόμα ο Valtteri Bottas, ώστε να τον πλησιάσει φτάνοντας στα μισά του FP2.

Advertisement

Όμως η Red Bull είχε απάντηση, με τον Ολλανδία να κατεβαίνει ακόμα χαμηλότερα, στο 1.17.301. Και οι Mercedes δεν είχαν απάντηση, ήταν αμφότερες μισό δευτερόλεπτο μακριά, όπως και ο teammate του Verstappen, Sergio Perez.

Κάπου εκεί, όλοι στράφηκαν σε προσομοιώσεις αγώνα, άρα δεν είχαμε διαφοροποιήσεις στην κορυφή της κατάταξης. Η RBR ήταν στο 1-4, τα ασημί βέλη στο 2-3 ενώ οι υπόλοιποι, με πρώτο τον πέμπτο της κατάταξης Carlos Sainz με τη Ferrari, ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά.

Στα αξιοσημείωτα, η Williams αντιμετώπισε διαρροή λαδιού από το κιβώτιο ταχυτήτων του George Russell ενώ επίσης το κιβώτιο, αποτέλεσε πρόβλημα για τη McLaren και τον Daniel Ricciardo.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα απομεινάρια του διαλυμένου αγωνιστικού του Λασκαράτου (video)

H ανάρτηση της Mercedes είναι νόμιμη!

Η Porsche είναι μία ανάσα από την F1!