Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μεξικού: Pole Bottas, 1-2 η Mercedes!

Ελλάδα 7:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μεξικού: Pole Bottas, 1-2 η Mercedes!

FORMULA 1

GP Μεξικού: Pole Bottas, 1-2 η Mercedes!

FORMULA 1

Μεγάλη έκπληξη στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Πόλης του Μεξικού, με τον Valtteri Bottas στην pole position και τη Mercedes να πετυχαίνει το παρθενικό φετινό της lock out!

Advertisement
Advertisement

Οι Red Bull τα έκαναν θάλασσα στο τέλος, σε μία πίστα όπου αποτελούσαν ξεκάθαρο φαβορί για την pole position. Αποτέλεσμα που ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά το δείκτη ενδιαφέροντος ενόψει του αγώνα της Κυριακής που αποτελεί τον δέκατο-όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. To Autodromo Hermanos Rodriguez υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 45.

Advertisement
Advertisement

Όμως πριν καλά-καλά αρχίσει η δράση, είχαμε κόκκινη σημαία. Υπεύθυνος για αυτή ήταν ο Lance Stroll, που έχασε τον έλεγχο της Aston Martin στην έξοδο της στροφής 16, της τελευταίας στην πίστα.

Advertisement

Ο Καναδός έχασε τον έλεγχο και το μονοθέσιό του χτύπησε με ταχύτητα στον προστατευτικό τοίχο με ελαστικά. Η ζημιά ήταν εκτεταμένη αλλά ο Stroll δεν τραυματίστηκε. Το χρονόμετρο σταμάτησε στο 10.58 καθώς σε αντίθεση με τις ελεύθερες δοκιμές, στις κατατακτήριες η κόκκινη σημαία φέρνει διακοπή στην αντίστροφη μέτρηση.

Advertisement

Μία διακοπή που κράτησε 26 λεπτά, με την καθυστέρηση να οφείλεται στην προσπάθεια να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

Η πράσινη σημαία συνοδεύτηκε από προσωρινά προβλήματα στην SF21 του Carlos Sainz. Ο Ισπανός έχασε ισχύ αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες των τεχνικών της Scuderia Ferrari, «ζωντάνεψε» ξανά τον κινητήρα του.

Στους πρώτους γρήγορους χρόνους του Q1, o Max Verstappen ήταν 6 δέκατα μπροστά από τους υπόλοιπους, με τις Mercedes να πλησιάζουν στη δεύτερη προσπάθειά τους.

Με την κατάσταση της πίστας να βελτιώνεται στην πορεία, ο Bottas και ο Charles Leclerc «προσπέρασαν» οριακά τον Verstappen ενώ στη ζώνη αποκλεισμού είχαμε αλλαγές στις… καθυστερήσεις. Η έκπληξη άκουγε στο όνομα Fernando Alonso, με τον οδηγό της Alpine να μένει εκτός συνέχειας, όπως άλλωστε ο Nicholas Latifi της Williams και οι δύο Haas.

Στο Q2 ο Lewis Hamilton ήταν 9 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Verstappen – αμφότεροι έκαναν τους γρήγορους χρόνους τους με τη μέση γόμα και με αυτή θα εκκινήσουν τον αγώνα.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί ήταν η Aston Martin του Sebastian Vettel, οι δύο Alfa Romeo με τον Antonio Giovinazzi να έχει έξοδο στην τελευταία στροφή, η Williams του George Russell και η Alpine του Esteban Ocon.

Έτσι, στην τελική μάχη της pole είχαμε δύο Red Bull, δύο Mercedes, δύο McLaren, δύο Ferrari και δύο AlphaTauri. Στην πρώτη ζαριά ήταν ο Valtteri Bottas αυτός που κατέβηκε στο 1.15.875, με τον Hamilton 1 δέκατο μακριά και τον Verstappen που έκανε λάθος στο γύρο του, στα 3 δέκατα.

Στις δεύτερες προσπάθειες, οι Red Bull έκαναν πρώτες την προσπάθειά τους αλλά τα πράγματα δεν πήγαν βάσει σχεδίου. Ο Yuki Tsunoda βγήκε εκτός πίστας στη στροφή 10, πράγμα που αποσυντόνισε τον Perez που τον ακολούθησε!

Αυτό επηρέασε και τον Verstappen που ήταν πίσω τους και σήκωσε το πόδι από το γκάζι. Έτσι, παρότι δεν βελτίωσε το χρόνο του, ο Bottas πανηγύρισε την τρίτη φετινή του pole position!

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα απομεινάρια του διαλυμένου αγωνιστικού του Λασκαράτου (video)

H ανάρτηση της Mercedes είναι νόμιμη!

Η Porsche είναι μία ανάσα από την F1!