Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας: Υπόθεση Hamilton το FP1

Ελλάδα 18:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μ. Βρετανίας: Υπόθεση Hamilton το FP1

FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας: Υπόθεση Hamilton το FP1

FORMULA 1

Η Mercedes έκανε το 1-2 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, που διεξάγεται στο ιστορικό σιρκουί του Σίλβερστοουν και αποτελεί τον δέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ο Lewis Hamilton που έχει πανηγυρίσει τη νίκη τρεις συνεχόμενες χρονιές εντός έδρας, ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια να συνεχίσει το σερί του, ήταν μάλιστα σχεδόν τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του teammate του Valtteri Bottas.

Στην αρχή της 90λεπτης διαδικασίας ήταν ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στην Αυστρία, ο Max Verstappen, αυτός που έδειχνε το δρόμο με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli. Στα μισά του δρόμου τον διαδέχθηκε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari, προτού σπάσει ο Hamilton το φράγμα του 1.29.

Advertisement
Advertisement

Στον τελευταίο μισάωρο χρησιμοποιήθηκε η soft γόμα ελαστικών (που είναι και η πιο μαλακή διαθέσιμη αυτό το τριήμερο) και με αυτή τα ασημί βέλη άρχισαν να κατεβάζουν. Η πτώση των χρόνων διεκόπη από το ατύχημα του Romain Grosjean.

Ο Γάλλος που στο Red Bull Ring έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί τερματίζοντας τέταρτος, έχασε το πίσω μέρος της Haas κατά την πέδηση για την πρώτη στροφή, καθώς δεν απενεργοποίησε εγκαίρως το DRS. Η έξοδός του προκάλεσε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Advertisement

Όταν 20 λεπτά πριν το τέλος της αντίστροφης μέτρησης είχαμε ξανά πράσινη σημαία, ο Hamilton κατέβηκε στο 1.27.487, επίδοση που δεν μπόρεσε να βελτιώσει κανένας άλλος. Πίσω από τις Mercedes πλασαρίστηκε ο Vettel με τέταρτο στην κατάταξη τον Daniel Ricciardo.

Advertisement

O Αυστραλός χρησιμοποίησε κυρίως τη σκληρή γόμα ενώ στο τέλος που έβαλε τη μαλακή, είχε και μία έξοδο στη Luffield. Λίγο μετά έχασε τον έλεγχο στη Brooklands o Kimi Raikkonen που τελικά σημείωσε τον πέμπτο χρόνο, μπροστά από τον Verstappen που αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο της RB14.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP-GB18-fp1-times640